Rusty-Jake Rodriguez ziet dagelijkse training als contraproductief: "Elke dag bij het bord staan helpt helemaal niet''

Rusty-Jake Rodriguez is komend weekeinde één van de blikvangers tijdens het volgende toernooiweekend van de PDC Development Tour. De voormalige JDC-wereldkampioen staat na 10 van de 24 Development Tour-toernooien pas op een 25ste plek.

Wel noteerde Rodriguez tijdens het vorige Development Tour-weekend een gemiddelde van 106.54, maar over het geheel genomen is hij enigszins teleurgesteld over hoe het seizoen tot nu toe verloopt.

"Ik ben niet helemaal tevreden. Ik verwacht altijd twee toernooien in één weekend te winnen. Het niveau is er, het gevoel is goed, maar de dubbels willen er af en toe niet in. Maar dat hoort erbij'', vertelt hij in een interview met Dartsnews.de.

Belofte aan Paulke

"Eind vorig jaar gaf ik commentaar voor DAZN en beloofde ik Elmar Paulke (Duitse dartspresentator) dat ik meer zou trainen en dat doe ik nu," vervolgde RJR#3. "Ik heb mijn belofte gehouden. De gemiddelden komen vanzelf als je traint en dus sta ik gewoon mijn uren te maken.''

Zijn training vindt voornamelijk plaats samen met landgenoot Mensur Suljovic. "Ik neem elke dinsdag en elke donderdag de tijd om met Mensur te trainen. Dat zijn vaste dagen waarop we samen trainen. Ik heb af en toe iemand nodig die me pusht en samen spelen met Mensur, dat pusht me ook."

Mentale kracht versus arbeid

Maar naast trainen is het privéleven erg belangrijk voor de jonge Oostenrijker. Naar zijn mening is dit veel effectiever voor de mentale kracht dan dagelijkse training: "Zodra ik in Oostenrijk ben, wil ik me liever afzonderen van darts. Geen darts zien of aanraken. Behalve op dinsdag en donderdag. Het is echt moeilijk om een leven te hebben als je de hele dag onderweg bent."

"Daarvoor moet je er het beste van maken. Iets doen met mijn vriendin als ik in Oostenrijk ben of met vrienden, zodat je de volgende keer gewoon een helder hoofd hebt. Hoewel ik pas 22 jaar ben, heb ik al heel wat verjaardagen van familie en vrienden gemist. Zo is het leven, zo heb ik ervoor gekozen. Nu heb ik gewoon gezien dat er mensen achter zitten en dat je gewoon moet doen wat je wilt doen om sterk in je schoenen te staan."

"Elke dag bij het bord staan helpt helemaal niet, denk ik, want er zijn dagen dat je denkt dat het goed gaat. Dan weet je dat de vorm er bij het volgende toernooi er ook wel is. Maar voor hetzelfde geldt heb je daarna een slechte trainingsdag. Aan welke dagen houd je je dan vast? De goede of de slechte? Dat is weer een mentaal verhaal. Ik had dit probleem een paar jaar geleden toen ik elke dag trainde. Ik wist niet waar ik aan moest hangen. Waar ik goed speelde of waar ik slecht speelde? Dus ik zorg er gewoon voor dat ik op dinsdag en donderdag train. Dat gaat al een tijdje zo en dat bevalt me voorlopig goed," voegde Rodriguez er tot slot aan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties