Ryan Joyce stunt tegen Rob Cross en haalt tweede halve finale op PDC-major

Na de verrassende zege van Mike de Decker op James Wade heeft ook Ryan Joyce voor een stunt gezorgd in de kwartfinales van de World Grand Prix. Met een 3-2 overwinning op Rob Cross haalde 'Relentless' de halve eindstrijd.

Joyce had al twee fraaie overwinningen geboekt in Leicester. In zijn eerste twee wedstrijden had hij Josh Rock (2-0) en Nathan Aspinall (3-2) al naar huis gestuurd. Met zijn zege op Cross haalde Joyce voor de tweede keer in zijn carrière de halve eindstrijd op een PDC-major.

De eerste set ging met 3-1 naar Cross, die een 11-darter wist te gooien in de vierde leg van de set. Daarna nam Joyce, die opnieuw dodelijk was op de dubbels, het heft in handen.

Cross miste in de tweede set één setpijl om de voorsprong te verdubbelen, waarna Joyce de dubbel 2 wist te raken om de stand in evenwicht te trekken. 'Relentless' brak Cross daarna meteen in de derde set met een 69 finish en kwam op 2-0 door 135 uit te gooien. Cross halveerde de achterstand met een 13-darter, alvorens Joyce met een 14-darter de set naar zich toetrok.

De voormalig WK-kwartfinalist leek de wedstrijd vervolgens in vier sets te beslissen. De 39-jarige Engelsman kwam 2-1 voor in de vierde set en had nog maar één leg nodig voor de winst. Cross dwong echter een laatste leg af door 81 te finishen. Vervolgens toonde 'Voltage' opnieuw zijn klasse met een 110 finish om een laatste set af te dwingen.

In de vijfde set kwam Cross op voorsprong met een 12-darter, maar Joyce nam de leiding over na twee 16-darters. Cross kreeg in de vierde leg twee kansen om een sudden-death leg te forceren, maar faalde twee keer op dubbel 16. Joyce haalde vervolgens de overwinning binnen door 64 uit te gooien.