Mike de Decker zet sensationeel toernooi voort en bereikt halve eindstrijd op World Grand Prix

Mike de Decker heeft opnieuw een sensationele overwinning geboekt op de World Grand Prix. Na Damon Heta (2-1) en Gary Anderson (3-0) werd ook James Wade (3-0) op een forse nederlaag getrakteerd.

Het was de allereerste keer dat De Decker een kwartfinale op een major speelde, maar 'The Real Deal' leek allerminst last te hebben van plankenkoorts. Met een gemiddelde van 91.64, voor World Grand Prix-begrippen prima, en een finishpercentage van 50 procent speelde hij gewoon opnieuw een ijzersterke wedstrijd.

Vooral op de belangrijke momenten oogde De Decker viel stabieler dan de ervaren Wade, die al bijna 20 jaar op het topcircuit rondloopt. Wade kwam in de eerste set met twee 12-darters op een 2-1 voorsprong, waarna De Decker er een vijfde leg uit wist te slepen. In de vijfde leg sloeg de Belg vervolgens toe met een 15-darter.

Set twee was enigszins vergelijkbaar aan de eerste set, al was het nu De Decker die een 2-1 voorsprong nam. Wade tekende vervolgens aan voor de 2-2 en mocht daarna beginnen aan de vijfde leg. Wade was in zijn eerste beurt echter niet open, terwijl De Decker voortvarend van start ging met een 146-score. 'The Real Deal' trok de set vervolgens met een 12-darter naar zich toe.

Ook de derde set ging over de volle vijf legs, nadat de eerste vier legs allemaal met de darts meegingen. Wederom was De Decker met zijn eerste pijl open en met een 14-darter wist hij de wedstrijd te beslissen.