Scheidsrechter Bray was vroeger politieagent: 'Heb de meest gruwelijke dingen gezien'

Russ Bray is al zo'n 25 jaar een vaste waarde als scheidsrechter bij de PDC. The Voice had daarvoor een baan als politieagent.

Bray werkte bij de verkeerspolitie. "Het belangrijkste waar je mee te maken had waren ongelukken. In mijn tijd daar, had ik te maken met ongeveer vijf dodelijke ongevallen per jaar. Ik heb het hier over de meest gruwelijke dingen ooit. Maar het hoort bij je werk. Ik blijf er niet bij stilstaan, ik blijf nergens bij stilstaan. Als er iets gebeurt, gebeurt het. Als je verdriet hebt, rouw je. Maar je moet doorgaan. Ik moet nog steeds mijn leven leiden, ik moet nog steeds gelukkig zijn. Ik had kinderen thuis die me niet wilden zien kniezen", zegt de 65-jarige Engelsman tegenover Daily Star.

"In de wereld van vandaag, krijgt iedereen psychologische bijstand bij zo'n dingen", vervolgt Bray. "Wij niet. Het was 'hoi maat, heb je dat rapport gemaakt?'. Uiteraard ben ik die vreselijke dingen niet vergeten, maar het is niet iets waar ik elke dag aan denk. Het doet je het leven beseffen."

Medeleven

Bray beseft wel dat dit soort werk niet voor iedereen is weggelegd. "Je moet er inderdaad mee kunnen omgaan. Het is niet dat ik geen medeleven heb, want dat heb ik wel. Ik heb verschrikkelijke dingen gezien, maar je moet verder."

Lees meer over:
PDC Russ Bray

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties