Sherrock acht PDC-WK voor dames mogelijk: 'Maar er is toch nog een weg af te leggen'

Fallon Sherrock won afgelopen zondag de eerste editie van de Women's World Matchplay. De 28-jarige Engelse versloeg in de finale Aileen de Graaf met 6-3.

De vraag is nu of er binnenkort ook een PDC-WK voor dames komt? "Er is toch nog een weg af te leggen. We hebben nu net acht vrouwen en er zijn nog een paar anderen, maar er is nog steeds een enorme kloof. Ik denk dat we de Women's Series moeten voortzetten en de andere vrouwen meer vertrouwen laten opdoen, zodat het damesdarten stilaan professioneler wordt. Hopelijk kunnen we dan binnen een aantal jaar een WK voor dames organiseren", zegt Sherrock tegenover Sky Sports.

Greaves

Grote afwezige op de eerste Women's World Matchplay was Beau Greaves, de 18-jarige Engelse die begin april het eerste WDF-WK wist te winnen. Beau speelt nu al geweldig. Ze is nu al wereldkampioene, dus stel je voor hoeveel andere dames ze het vuur aan de schenen kan leggen. Het zal spannend zijn om te zien waar Beau volgend jaar in de Women's Series eindigt."

"Ik denk dat ze ons ook beter zal laten spelen", vervolgt Sherrock. "Daarom hebben we nood aan nieuw bloed, zoals Beau. Die jonge speelsters zullen ons op termijn ook beter maken, omdat we weten dat we ons spel zullen moeten verbeteren om stand te houden aan de top."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties