Sherrock meldt zich af voor deelname aan dames-WK op Lakeside

Fallon Sherrock heeft zich definitief teruggetrokken uit het deelnemersveld van het dames-WK op Lakeside. Haar afmelding komt niet als een verrassing.

Eind november verschenen er al geruchten over een aanstaande terugtrekking van Sherrock. Er werd gezegd dat zij liever een lucratief demonstratietoernooi wilde spelen in Duitsland. Haar management deed deze verhalen af als onzin en liet weten dat Sherrock nog geen keuze heeft gemaakt over deelname aan het dameswereldkampioenschap.

Die keuze is nu wel gemaakt. Net als in 2020 ontbreekt de Queen of the Palace bij de strijd om de wereldtitel voor vrouwen. Twee jaar geleden meldde zij zich af vanwege onduidelijkheid over de prijzenpot. Daar bestaat nu geen onduidelijkheid over, want met een prijzenpot van £87.500 is de prijzenpot groter dan ooit. Voor de dameswereldkampioene ligt er een cheque van 25.000 pond klaar.

Echter is de finale van het dames-WK op 9 januari en op die dag begint ook de Q-School, waar Sherrock haar PDC Tour Card wil veroveren. Later instromen op de Q-School is voor haar geen optie, want dan loopt de 27-jarige Engelse meteen belangrijke punten mis om de finalefase te halen.

Overigens is er nog een kans dat Sherrock helemaal niet naar Q-School hoeft om een Tour Card te pakken. Met overwinningen op Steve Beaton en Kim Huybrechts op het WK Darts zou ze in de top-64 van de wereldranglijst komen, hetgeen een PDC Tour Card als beloning zou opleveren.

Lees meer over:
PDC Lakeside Fallon Sherrock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties