Sherrock vindt haar plek op WK Darts wel terecht: ''Mensen vergeten dat ik een PDC TV-titel heb gewonnen''

Een getergde Fallon Sherrock vindt dat ze haar plaats verdient op het komende WK Darts na haar controversiële late uitnodiging voor het toernooi in Alexandra Palace.

Sherrock, die in 2019 de derde ronde bereikte, leek een plaats op het WK Darts mis te lopen nadat opkomende ster Beau Greaves acht titels op rij won op de PDC Women's Series, en de tweede plaats van Sherrock overnam. Lisa Ashton had zich eerder al zekergesteld van de eerste plaats op deze ranglijst.

Vorige week bevestigde de PDC echter dat Sherrock aan het toernooi zou deelnemen nadat de bond had besloten een plaats toe te kennen aan de winnares van de Women's World Matchplay. Sherrock won die titel in Blackpool in juli.

Hoewel de beslissing door velen werd toegejuicht, kwam er ook veel kritiek, omdat sommige fans het bestuursorgaan ervan beschuldigden Sherrock op niet-sportieve gronden een uitnodiging te geven.

Die kritiek kwam voor Sherrock niet als een verrassing, en besloot social media enige tijd te negeren, zo vertelde ze maandag tijdens een persdag in Londen.

"Ik blijf gewoon weg van sociale media en probeer het zo te blokkeren'', zei Sherrock tegen Daily Star. "Iedereen heeft zijn mening. Maar wat ik ook doe, ik zal altijd haat blijven krijgen, al ben ik de nummer één van de wereld.''

"Er is [negatief] commentaar geweest online en van andere spelers. Ik snap het wel maar ik denk dat ik mijn plek verdien. Mensen vergeten dat ik een PDC TV-titel heb gewonnen. Het is niet zo dat ik dat niet heb gedaan. Ze blijven denken dat ik deze uitnodiging enkel heb gekregen omdat ik in het verleden twee wedstrijden heb gewonnen op het wereldkampioenschap, maar dat is onjuist.''

"Ik heb mijn uitnodigingen ook moeten verdienen. Dat ik ze verdien heb ik bewezen met een gelijkspel tegen Glen Durrant in de Premier League, een World Series-finale en met mijn prestaties op de Grand Slam of Darts in 2021. Ik denk dat mensen dat vergeten.''

Sherrock vindt dat er meer aandacht moet zijn voor het feit dat er drie vrouwelijke spelers in actie komen op het beroemde podium in Londen dan voor haar WK-deelname.

"Ik denk dat mensen het grotere plaatje missen. Als je het goed bekijkt, zijn er nu drie vrouwen bij, het prijzengeld (voor de Women's Series) is omhoog gegaan. Over het algemeen zijn er meer wedstrijden met vrouwen. De sport groeit.''

"Ik denk dat ik eraan gewend ben geraakt dat ze (de critici) alles op mij afschuiven. Het is niet mijn schuld, ik heb er niet om gevraagd (het wereldkampioenschap), ze hebben me er gewoon bijgezet omdat ik een tv-titel heb gewonnen."

Lees meer over:
PDC Fallon Sherrock WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties