Smith gaat rekening houden met drukke kalender: "Bepaalde toernooien laat ik aan me voorbijgaan"

Michael Smith blijft op koers voor een eerste eindzege op de Masters. 'Bullyboy' was in de tweede ronde met 10-7 te sterk voor Ross Smith.

Michael Smith liet een gemiddelde noteren van 98.72. "Dat is veel hoger dan ik dacht", reageert de regerende wereldkampioen verrast. "Op het podium leek het alsof ik slecht stond te spelen. We haalden overigens allebei niet ons beste niveau, ook Ross kan veel beter. Maar blijkbaar ben ik dus te negatief, toch heb ik het gevoel dat er nog veel meer in de tank zit."

Drukke kalender

Smith beseft dat er een drukke kalender aankomt en wil daar dan ook rekening mee houden. "Ik ga aan bepaalde toernooien niet deelnemen om eens een weekje rust te nemen. En met rust bedoel ik dan ook geen demonstratietoernooien, maar wel tijd met mijn familie. Anders houd je het immers geen heel jaar vol."

Tot slot deed Smith ook nog een oproep om van darts een Olympische sport te maken. "Ik snap eigenlijk niet waarom het nog niet op het programma van de Olympische Spelen staat. Voor mij heeft onze sport alles wat nodig is om daar zijn plaats te hebben. Ik kan niet wachten om er mijn land te vertegenwoordigen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties