Smith knikkert ook titelverdediger Price uit WK Darts

Michael Smith is de laatste halvefinalist op het WK Darts. Bullyboy zette een streep door mogelijke titelprolongatie van Gerwyn Price door The Iceman met 5-4 te verslaan.

Daarmee knalt Smith opnieuw een Welshe titelfavoriet eruit op het WK Darts. Bij de laatste zestien was hij immers ook al te sterk voor Jonny Clayton (4-3).

De nummers één en negen van de wereldranglijst zorgden voor een heerlijk dartsgevecht. De eerste acht sets gingen allemaal met de darts mee, al moet wel gezegd worden dat Smith zijn sets makkelijker won dan Price. Dat is ook terug te zien in het aantal gewonnen legs, dat was met 22-16 in het voordeel van Smith.

De Engelsman won de tweede en vierde set met respectievelijk 3-0 en 3-1. Die ene leg die Price won in de vierde set was wel een bijzondere, want die wist de Welshman in negen pijlen te gooien, zijn eerste negendarter ooit op televisie.

Smith stond in de achtste leg met de rug tegen de muur. De voormalig jeugdwereldkampioen keek tegen een 3-4 achterstand in sets aan, maar mocht wel de oneven legs beginnen in set acht. Toch was het Price die de eerste kansen op de set, en dus de wedstrijd, zou krijgen. De regerend wereldkampioen stond in de vijfde leg na negen pijlen op 42, maar miste vervolgens twee matchdarts. Smith ontsnapte en hij dwong daarna via dubbel 8 een beslissende set af.

In de negende set begon Bullyboy meteen voortvarend met een break via een 48 finish. De Engelsman hield vervolgens zijn eigen leg met een heerlijke 126 finish op de bullseye. Price sloot via tops nog aan tot 2-1, maar vervolgens wist Smith de trekker over te halen via dubbel 12.

Zondagavond worden de twee halve finales gespeeld op het WK Darts. Smith neemt het dan op tegen James Wade, terwijl de andere halve finale tussen Peter Wright en Gary Anderson gaat. Op maandag 3 januari is vervolgens de grote finale, waarbij wordt gestreden om de Sid Waddell Trophy.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties