Voorbeschouwing halve finales WK Darts met Smith-Wade en Wright-Anderson

En zo zijn er nog maar vier spelers over die nog kans maken op de wereldtitel. Met Michael Smith en James Wade in de ene halve finale, en Peter Wright en Gary Anderson in de andere halve eindstrijd, gaan we sowieso een WK-finale tussen een Engelsman en een Schot krijgen.

Velen hadden de naam van titelverdediger Gerwyn Price, of anders Jonny Clayton verwacht in de halve eindstrijd. Echter werden beide Welshe toppers verslagen door Michael Smith. De nummer negen van de plaatsingslijst staat voor de tweede keer bij de laatste vier. In 2019 haalde Bullyboy ook meteen de finale, maar die verloor hij van Michael van Gerwen.

Wade heeft slechts dertien sets hoeven spelen om de halve finales te halen. The Machine kwam tegen Maik Kuivenhoven (3-1), Martijn Kleermaker (4-0) en Mervyn King (5-0) geen moment echt in de problemen. Tussendoor kreeg Wade ook nog een extra rondje vrij, omdat Vincent van der Voort zich vanwege een coronabesmetting moest terugtrekken.

Op basis van de vorm is Smith de favoriet, maar de onderlinge balans is echter ruim in het voordeel van Wade. De linkshandige darter won 17 van de 22 voorgaande ontmoetingen. Eenmaal eerder troffen zij elkaar op het WK Darts. Tijdens de editie van 2017 won Wade met 4-3 van zijn Engelse landgenoot. Een nieuwe overwinning op Smith zou The Machine voor het eerst in zijn carrière in de WK-finale brengen.

Voor de derde keer staan Wright en Anderson tegenover elkaar op het WK Darts. De voorgaande twee keren ging Snakebite er telkens fors af tegen Anderson. Wright heeft sowieso geen goed record tegen zijn landgenoot. The Flying Scotsman leidt namelijk ruim met 29 zeges in 45 confrontaties. Wright won dertien keer en drie keer werd het gelijk.

Anderson lijkt dit toernooi langzaam op stoom te komen. De tweevoudig wereldkampioen scheerde langs de rand van de afgrond tegen Ian White (4-3), maar liet tegen zowel Rob Cross (4-3) als Luke Humphries (5-2) op de belangrijke momenten zijn klasse zien.

Wright kwam juist in zijn kwartfinale tegen Callan Rydz flink in de problemen. De talentvolle Engelsman dwong de wereldkampioen van 2020 zelfs tot het spelen van een beslissende set. Uiteindelijk gaf de ervaring van Wright de doorslag, waardoor de Schot voor de vierde maal in zijn carrière een halve finale op het wereldkampioenschap mag spelen.

Speelschema WK Darts 2022

Zondag 2 januari (20:30 uur)

Halve finale

Michael Smith v James Wade

Peter Wright v Gary Anderson

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties