Smith krijgt De Sousa op de knieën na eerste thriller op World Matchplay

Michael Smith heeft zich ten koste van Jose de Sousa geplaatst voor de laatste acht op de World Matchplay. Na een prachtig gevecht werd het 13-11 voor Bullyboy.

Daarmee zorgden beide spelers voor de eerste verlenging tijdens deze editie van de World Matchplay. De Sousa had een 2-5 achterstand omgebogen in een 10-8 voorsprong.

In de twintigste leg mocht de Portugees gooien voor de wedstrijd, maar kwam in zijn eigen leg niet verder dan slechts twee triples. Smith brak terug met een 71 finish en dwong een tiebreak af.

De Sousa kwam in de verlenging opnieuw op voorsprong en kreeg in de 22ste een nieuwe kans om de wedstrijd te beslissen. Nu creëerde hij wel een matchdart, maar zijn kans op dubbel 12 ging mis. Vervolgens was het Smith die met een prachtige 111 finish de stand weer gelijk trok. Via dubbel 5 kwam de Engelsman daarna eindelijk weer eens op voorsprong.

De Sousa kreeg vervolgens alle kans om 12-12 te maken, maar verknoeide zijn vier kansen op de gelijkmaker. Smith kreeg de kans om het af te maken en de voormalig WK-finalist benutte deze kans via dubbel 10 voor een plek in de kwartfinales.