Aspinall na heerlijke kraker te sterk voor Anderson

Nathan Aspinall heeft met een zege op zijn darts-idool Gary Anderson de kwartfinales gehaald op de World Matchplay in Blackpool. Na een heerlijke partij werd het 11-9 voor de darter uit het Engelse Stockport.

De wedstrijd had alle ingrediënten voor een toppartij. Goede gemiddeldes, veel hoge scores, regelmatig mooie finishes en twee spelers die zichtbaar genoten van de omstandigheden. Uiteindelijk verzilverde Aspinall de ruime voorsprong die hij had opgebouwd, al maakte The Asp het nog aardig spannend.

Aspinall kwam eerst op een 3-0 voorsprong, maar zag Anderson vervolgens vier legs op rij winnen. Daarna was het toch weer Aspinall die het initiatief overnam. Met twee 14-darters nam de Engelsman een 5-4 voorsprong en hij bouwde zijn leidende positie uit naar 7-4 en 8-5.

Bij een stand van 9-7 stond Aspinall op dubbel 8 te wachten om er 10-7 van te maken, maar met een heerlijke 149 finish maakte Anderson zijn break achterstand ongedaan. Maar daarna toonde Aspinall zelf zijn klasse door een 12-darter te gooien in de leg van zijn Schotse tegenstander.

Anderson sloot via dubbel 14 aan, nadat Aspinall zijn eerste matchdart miste op de bullseye. The Flying Scotsman mocht aan de twintigste leg beginnen en proberen er een verlenging uit te slepen. Anderson liet keurig 24 over na twaalf pijlen, maar met een schitterende 11-darter ging de winst naar de voormalig UK Open-kampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties