Van Gerwen voor het eerst sinds 2017 naar kwartfinale op World Matchplay

Michael van Gerwen heeft voor het eerst sinds 2017 weer eens de laatste acht gehaald op de World Matchplay. Het kostte de Vlijmenaar wel wat moeite om af te rekenen met Ian White. Van Gerwen speelt vrijdagavond in de kwartfinales tegen Nathan Aspinall, die in de tweede ronde van Gary Anderson won.

Van Gerwen wist in 2015 en 2016 de World Matchplay te winnen, maar stelde daarna teleur op het prestigieuze zomertoernooi. In 2018 was de eerste ronde het eindstation tegen Jeffrey de Zwaan en in de voorbije twee jaren verloor Mighty Mike telkens in de tweede ronde.

De 32-jarige Brabander brak White in de derde leg met een 11-darter, maar gaf vervolgens zijn eigen leg direct af. White ging dankzij een 15-darter met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in. De tweede sessie leek met 4-1 naar Van Gerwen te gaan, maar de nummer drie van de plaatsingslijst was opnieuw slordig in zijn eigen leg. Daardoor stond het niet 6-4 voor de Nederlander maar 5-5 bij het ingaan van de tweede pauze.

Na de break nam Van Gerwen wel afstand van zijn Engelse tegenstander. Dankzij twee 13-darters en finishes vanaf 92 en 93 liep hij uit naar 10-6. Van Gerwen verzuimde het echter af te maken en liet zes matchdarts onbenut in de twee daaropvolgende legs. White profiteerde en kwam plots terug tot 10-8.

The Diamond kreeg zelfs nog één kans op 10-9 via de bullseye, maar die pijl landde net naast het ijzerdraad. Van Gerwen raakte vervolgens wel de bullseye en gooide de wedstrijd in het slot met een 121 finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties