Wright na materiaalwissel vlot en overtuigend langs Cullen

Peter Wright is de laatste kwartfinalist geworden op de World Matchplay. Snakebite rekende overtuigend af met Joe Cullen (11-5).

De Schot zette in zijn tweederondepartij een gemiddelde van 105.46 neer, na twee rondes het hoogste gemiddelde wedstrijdgemiddelde van het toernooi. Cullen kwam niet verder dan een moyenne van 90.12 en liep daarmee vooral scorend ver achter op Wright.

Wright begon prima aan de wedstrijd door de eerste drie legs te winnen, maar verzuimde om met een 5-0 voorsprong de pauze in te gaan. Cullen mocht met twee gewonnen legs van geluk spreken dat hij met een 3-2 achterstand nog enigszins in de wedstrijd zat.

Zijn Schotse tegenstander was niet helemaal tevreden en besloot een materiaalwissel door te voeren. Met nieuwe flights en shafts keerde de oud-wereldkampioen terug op het podium en die verandering bleek te werken. Met een 103 finish in de achtste leg brak hij Cullen opnieuw en vervolgens liep hij uit naar 7-3.

Ook na de tweede onderbreking kwam Cullen er niet meer aan te pas. Met een 11-darter werd het 9-4 voor Wright, die in de vijftiende leg op matchpoint kwam met een 13-darter. Het slotakkoord was vervolgens fraai met een 12-darter voor de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties