Smith na houdini-act tegen Schindler: "Ik wist dat hij uiteindelijk wel zou missen"

Michael Smith is op het nippertje ontsnapt aan de uitschakeling op het PDC-WK. 'Bullyboy' versloeg in de derde ronde Martin Schindler met 4-3.

Smith moest terugkomen van een 3-1 achterstand. "Ik ben bijzonder trots op mezelf dat ik zo goed ben teruggekomen. Om wereldkampioen te worden moet je karakter tonen en ook wedstrijden winnen waarin je zelf niet zo goed speelt. Ik speelde dit WK al twee middelmatige wedstrijden, het zal veel beter moeten in de volgende ronde (tegen Joe Cullen)", zegt Smith.

"Ik had er ook vertrouwen in dat Martin dat hoge niveau niet zou volhouden, ik zei dan ook de hele tijd tegen mezelf dat hij uiteindelijk wel zou missen en dat gebeurde ook", vervolgt Smith.

Geen schrik

Smith's zelfvertrouwen is alleszins niet aangetast. "Michael van Gerwen blijft de topfavoriet voor de wereldtitel, maar als ik tegen hem moet spelen heb ik geen schrik, ik weet dat ik van hem kan winnen. Maar zo zal hij er uiteraard ook over denken", lacht de 32-jarige Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties