Smith neemt gezin mee naar Australië om heimwee te voorkomen: 'Dit wordt een once-in-a-lifetime vakantie voor hen'

Michael Smith hoopt deze maand in ieder geval één World Series-titel aan zijn palmares te kunnen toevoegen. De US Darts Masters-kampioen is één van de acht vaste PDC-afgevaardigden tijdens de drie World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland.

Als één van de acht PDC-spelers wordt Smith in de eerste ronde gekoppeld aan één van de acht Oceanische spelers, waartoe onder meer Tour Card-houders Simon Whitlock, Damon Heta en Gordon Mathers behoren. 'Bullyboy' verwacht hoe dan ook een stevige dobber in de eerste ronde.

''Wanneer je in plaatsen als Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland komt, speel je niet alleen tegen (lokale) qualifiers, maar ook tegen uitstekende professionals van het PDC-circuit'', zegt Smith.

''De Dutch Darts Masters bewees dat iedereen kan winnen, en hetzelfde geldt in Australië. Het wordt dus niet makkelijk, en dat zou ook niet moeten. Het is de World Series of Darts. Het zou mooi zijn als we uiteindelijk majors krijgen op dit soort plekken.''

Het wordt voor Smith zijn derde trip naar Australië. Dit jaar heeft hij zijn vrouw Dagmara, en zijn zoons Michael Jr. en Kasper meegenomen.

''Dit wordt een once-in-a-lifetime vakantie voor hen. Ik zal moeten werken, maar ik weet zeker dat ze gaan genieten. Het is een trip van drieënhalve week en aangezien ik snel heimwee krijg, is het geweldig dat ik ze mee heb kunnen nemen naar Australië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties