Smith over begin dartscarrière: 'Was van mijn fiets gevallen en kon geen andere sport doen' | Dartsnieuws.com

Smith over begin dartscarrière: 'Was van mijn fiets gevallen en kon geen andere sport doen'

Michael Smith is al jarenlang een vaste waarde aan de top van de wereldranglijst, toch wacht hij nog altijd op die eerste zege in een major.

Smith begon op zijn vijftiende met darts. “Ik was van mijn fiets gevallen en kon niets anders van sport doen, daarom ging ik maar darten. Ik bleek er meteen veel aanleg voor te hebben want het eerste jeugdtoernooi waaraan ik deelnam won ik meteen”, aldus de 29-jarige Engelsman in gesprek met MoneybarnUK.

Over wat zijn grootste zege tot nu toe is moet 'Bully Boy' niet al te lang nadenken. “Die moet nog komen, zeker weten! Als ik er nu toch al eentje moet kiezen, dan is het mijn wereldtitel bij de jeugd in 2013.”

Smith geeft aan zijn leven van voor hij professioneel darter werd niet te missen. “Het is een zalig leven dat ik nu leid. In mijn beginjaren genoot ik vooral van het vele reizen maar nu ik een vrouw en kinderen heb is dat toch minder. Nu geniet ik vooral van het contact met mijn vele vrienden in de dartswereld.”

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties