Smith werd aangenaam verrast na zege op Grand Slam of Darts: "Van Gerwen was de eerste om me te feliciteren"

Michael Smith heeft zijn makkelijk geplaatst voor de derde ronde van het WK. 'Bullyboy' versloeg in zijn openingswedstrijd Nathan Rafferty met 3-0.

Smith won negen legs op rij. "Het resultaat is geweldig, maar toch haalde ik niet mij beste niveau vanavond. Ik heb de kansen genomen die ik kreeg en daardoor liet ik Nathan kansloos", zegt Smith.

De 32-jarige Engelsman liet met 96.62 voorlopig het hoogste gemiddelde van dit WK noteren. "Dat verbaast me echt. Op het podium voelde het aan alsof ik veel minder goed stond te spelen."

Smith speelt pas opnieuw op 28 december. "Dat is echt wel bijzonder lang wachten, het lijkt wel een nieuw toernooi tegen dan. De komende periode ga ik alvast gebruiken om me goed voor te bereiden. Ik heb dan wel pas een major gewonnen, mijn honger is nog lang niet gestild!"

Van Gerwen

Die eerste majorzege voor Smith kwam er vorige maand op de Grand Slam of Darts. "Michael van Gerwen was de eerste om me te feliciteren, dat betekende bijzonder veel voor mij. Hij zei dat het tijd werd dat ik die eerste major won (lacht). Zelf heb ik er, ondanks al die nederlagen in finales, nooit aan getwijfeld dat ik een major zou winnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties