Soutar beleeft een droomdebuut in PDC: 'Na amper tien dagen won ik al van Barney' | Dartsnieuws.com

Soutar beleeft een droomdebuut in PDC: 'Na amper tien dagen won ik al van Barney'

Alan Soutar behaalde pas begin dit jaar zijn PDC Tour Card. Door zijn goede resultaten op de Pro Tour is de 43-jarige Schot intussen al opgeklommen naar de 79e plaats op de wereldranglijst.

Soutar draait al lang mee in de dartswereld en was van 2007 tot 2020 actief in de BDO. "Het voorbije jaar heb ik tijdens de lockdown elke dag getraind in de keuken. Ik raakte verslaafd aan JDC Virtual (een gratis platform voor spelers van alle leeftijden en niveaus; dat leuke oefenvormen en challenges heeft, en daardoor geschikt is voor zowel een beginnende darter als een ervaren darter met ambities, red.). Mijn score daarop verbeteren werd een dagelijkse uitdaging", aldus Soutar bij The Courier.

Eerste maanden waren een droom

"Het idee om het op Q-School te proberen kwam eigenlijk daaruit voort", vervolgt Soutar. "Ik heb er in het verleden met Gary Anderson over gesproken en ben er nooit voor gegaan, maar deze keer had ik enorme steun van Big 5 Sports Management. Ze boden aan om voor alles te betalen. Ik ben maar een 'arme brandweerman' maar ze steunden me om deze sprong te wagen. Sindsdien is het een beetje een droom geweest. Mijn naam staat naast de handtekening van Barry Hearn op een contract om te zeggen dat ik nu een professionele dartsspeler ben, geweldig."

Wil altijd de beste zijn

Soutar kijkt alvast ambitieus naar de toekomst. "Ik ben nooit iemand geweest die alleen maar deelneemt, ik wil altijd de beste zijn. Het kostte me tien dagen in de PDC om Raymond van Barneveld te verslaan en ik ben intussen al een heel eind opgeklommen op de wereldranglijst. Dit is echter geen eindpunt, mijn volgende doel is plaatsing voor het WK afdwingen."

Lees meer over:
PDC Alan Soutar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties