Soutar laat Gurney vroeg inpakken op WK Darts

Alan Soutar mag net als vorig jaar na de Kerst terugkeren voor het vervolg van het WK Darts. In de tweede ronde was de Schot met 3-0 te sterk voor Daryl Gurney. Mogelijk wordt Danny Noppert de tegenstander in de derde ronde.

De twee darters lagen dichter bij elkaar dan de uitslag vermoedelijk doet vermoeden. Alle drie sets gingen over de volle vijf legs. Soutar bleek in de leg-deciders een stuk effectiever dan zijn opponent.

Gurney had wat legs nodig om zijn scorende vermogen te vinden, maar die trage start kostte hem wel de set. Nadat Gurney een 2-0 achterstand had goedgemaakt, ging de eerste set met 3-2 alsnog naar 'Soots'.

In de tweede set liet Gurney twee kansen liggen om 2-0 voor te komen. Via dubbel 8 werd het daarna wel 2-1, maar via een 110 finish en een 14-darter ging ook de tweede set met 3-2 naar Soutar.

Gurney kwam dankzij een 12-darter ook in set drie op een 2-1 voorsprong, hetgeen tevens een break was. Die break raakte 'Superchin' echter direct weer kwijt na een 15-darter van Soutar, die daardoor één leg was verwijderd van de winst. Gurney leek alsnog de derde set te pakken, maar met een prachtige 160 check-out maakte Soutar alsnog binnen drie sets een einde aan het duel.