Soutar leidt in zijn vrije tijd blindengeleidehonden op: 'Het helpt me om mijn gedachten even te verzetten'

Alan Soutar behaalde begin dit jaar voor het eerst een PDC Tour Card. Toch heeft de 43-jarige Schot nog een andere hobby waar hij meer plezier uithaalt.

Soutar, in het dagelijks leven actief als brandweerman, heeft naast het darten nog een andere opmerkelijke hobby. "Samen met mijn vrouw Amanda leiden we blindengeleidehonden op. We spenderen een jaar om een hond tot een echte blindengeleidehond te maken. Het is geweldig als we daarmee andere mensen kunnen helpen", aldus Soutar bij The Courier.

"Als valide en ziende persoon kun je niet begrijpen wat een blinde doormaakt", vervolgt 'Soots'. "We hebben de afgelopen vier jaar veel verhalen gehoord. Het voelt geweldig om een verschil te maken. Op mijn 43e heb ik al veel goede gevoelens gehad in mijn leven, maar dit is van een ander niveau."

Gedachten verzetten

Het helpt Soutar ook om zijn gedachten even te verzetten. "Vaak zet ik een koptelefoon op en ga ik vijf kilometer wandelen met de hond. Ik denk dan veel aan mijn leven thuis, maar ook aan darten. Ik denk na over waar ik vandaan kom en waar ik wil zijn. Het helpt me om even helemaal te ontspannen."

Lees meer over:
PDC Alan Soutar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties