Mitchell geniet bij PDC: 'Het is een geweldige uitdaging waar ik veel plezier aan beleef'

Scott Mitchell veroverde begin dit jaar voor het eerst in zijn carrière een PDC (Professional Darts Corporation) Tour Card. Inmiddels is hij al opgeklommen naar de 83e plaats op de wereldranglijst.

Mitchell blikt dan ook tevreden terug op zijn eerste zes maanden in de PDC. "Het is iets totaal anders dan ik gewend was bij de BDO (British Darts Organisation). Ik vind het echter een geweldige uitdaging en beleef er dan ook veel plezier aan. Of ik vroeger de overstap had moeten maken? Misschien wel, al is het altijd makkelijk om zoiets achteraf te zeggen", aldus Mitchell bij Online Darts.

'Scotty Dog' miste kwalificatie voor de afgelopen World Matchplay. "Uiteraard vond ik dat jammer. Anderzijds had ik medelijden met de spelers die in zo'n hitte moesten spelen, daar zou ik zeker ook last van gehad hebben. Later dit jaar wil ik echter mijn debuut maken in 'Ally Pally', ook daar is het altijd bijzonder warm, ik zal dus toch met zo'n omstandigheden moeten leren omgaan."

Combinatie werk-darts

De 51-jarige Engelsman heeft naast het darten ook nog steeds zijn eigen boerderij. "Het blijft een moeilijke combinatie. Soms ben ik van 7 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds bezig, dan is het niet altijd eenvoudig om nog tijd te vinden om te trainen. Anderzijds boek ik nu al goede resultaten, met wat extra training kan het dus alleen nog maar beter worden", besluit Mitchell.

Lees meer over:
PDC Scott Mitchell

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties