Speelschema dinsdagavond op WK Darts 2023 met onder meer kraker tussen Price en Van Barneveld

Het is dinsdagavond de avond met het mooie affiche van het WK Darts 2023 tot dusver. In de derde ronde neemt Raymond van Barneveld het op tegen nummer één van de wereld Gerwyn Price.

Dat Van Barneveld geen enkele reden heeft angst te hebben voor 'The Iceman', liet 'Barney' afgelopen maand tijdens de Grand Slam of Darts zien. De Hagenaar won eerst in de groepsfase van de Welshman, en was later in het toernooi in de kwartfinales opnieuw te sterk voor Price. Ook de totale head-to-head is een positief uitgangspunt voor Van Barneveld, die met 8-2 leidt.

Maar ook de twee andere duels van deze sessie kunnen mooie partijen worden. Van Jim Williams en Gabriel Clemens mag verwacht worden dat zij qua niveau dichtbij elkaar liggen. Een mogelijk spannende wedstrijd gaat bepalen wie van hen toch enigszins verrassend mag doorstoten naar de laatste zestien in Alexandra Palace.

De avond wordt afgesloten met een ontmoeting tussen regerend wereldkampioen Peter Wright en Kim Huybrechts. Wright won liefst negen van de voorgaande elf wedstrijden op televisie met Huybrechts, maar ze troffen elkaar nog nooit op het WK-podium. De totale head-to-head is iets positiever voor Huybrechts. De Belg staat in die balans met 21-13 achter.

Speelschema WK Darts 2023

Dinsdag 27 december

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

3x derde ronde

Jim Williams v Gabriel Clemens

Gerwyn Price v Raymond van Barneveld

Peter Wright v Kim Huybrechts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties