Speelschema dinsdagavond PDC WK Darts 2019 (1 januari): WK-finale tussen Van Gerwen en Smith

Een derde wereldtitel voor Michael van Gerwen, of de eerste eindzege van Michael Smith op het WK Darts. Dat is dinsdagavond de inzet tijdens de WK-finale.

Vijftien speeldagen op het WK Darts leverden Van Gerwen en Smith als de twee finalisten op. 'Mighty Mike' speelt zijn vierde WK-finale, terwijl 'Bullyboy' debuteert in de mondiale eindstrijd.

Onderlinge ontmoetingen

De twee generatiegenoten stonden in carrière al 31 keer tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Van Gerwen pakte 25 keer de zege, terwijl Smith zes keer wist te winnen van 'Mighty Mike'. Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting op het WK Darts.

In 2018 troffen de Nederlander en de Engelsman elkaar liefst negen keer. Twee keer werd er gewonnen door de darter uit het Engelse St. Helens, terwijl de Vlijmenaar zeven keer aan het langste eind trok.

Zij speelden onder meer tegen elkaar in de finale van de Premier League Darts 2018. Toen ging de zege met 11-4 naar 'MvG'. Toch wist Smith dit seizoen eenmaal te winnen van zijn Nederlandse rivaal op een televisietoernooi. Destijds de Shanghai Darts Masters was de voormalig jeugdwereldkampioen met 8-4 te sterk voor de tweevoudig wereldkampioen.

[caption id="attachment_29839" align="alignnone" width="400"]PDC Foto: PDC[/caption]

Toernooistatistieken

Kijkend naar de statistieken van beide heren tijdens het WK Darts, is Van Gerwen de grote favoriet voor de wereldtitel. Zo stond de Vlijmenaar dit toernooi slechts vijf sets af, tegenover acht verloren sets voor de Engelsman.

Bovendien speelt 'MvG' ook aantoonbaar beter dan zijn aankomende opponent. Zijn toernooigemiddelde (103.72) ligt een stuk hoger dan het moyenne van Smith (101.19) en ook het finishpercentage van Van Gerwen (46.3 procent) is beter dan die van 'Bullyboy' (44.8 procent).

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts 2019, waaronder het speelschema, format en verdeling van het prijzengeld.

Dinsdag 1 januari (vanaf 21:00 uur)
WK Darts - Finale
Michael van Gerwen v Michael Smith

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties