Speelschema European Darts Grand Prix 2024: Van Barneveld, Van Gerwen, Humphries en Littler zaterdagavond in actie

Een heerlijke line-up staat er zaterdagavond op het programma bij de laatste wedstrijden in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix. Liefst zeven (oud-)wereldkampioenen komen in actie bij het Euro Tour-toernooi in Sindelfingen.

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn de twee Nederlanders die zaterdagavond het podium mogen betreden in het Glaspalast. Van Barneveld gaat het op zijn 57ste verjaardag opnemen tegen Michael Smith, terwijl voor Van Gerwen een ontmoeting met Johan Engstrom staat te wachten. 'Barney' wist vrijdag in zijn eerste ronde met 6-2 te winnen van Franz Roetzsch. Voor Van Barneveld wordt het zijn eerste wedstrijd dit toernooi nadat hij een bye had in de openingsronde.

Volg de European Darts Grand Prix 2024 via onze LIVE SCORE!

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson mag de avondsessie gaan openen. De Schot treft Christian Perez, die vrijdag historie schreef door als eerste Aziatische speler ooit een wedstrijd te winnen op de Euro Tour. Dat ging ten koste van Niels Zonneveld, die met 6-4 werd verslagen door de Filipijn.

Gerwyn Price en Brendan Dolan staan voor het tweede opeenvolgende Euro Tour-toernooi tegenover elkaar in de tweede ronde. Vorige week troffen ze elkaar al op de International Darts Open, en toen ging de winst met 6-4 naar Price.

Mickey Mansell, die in de openingsronde had gewonnen van Peter Wright, staat tegenover Damon Heta. Rob Cross gaat het opnemen tegen Martin Schindler, die vorige week verrassend de International Darts Open won. Daarnaast is er een Duitse confrontatie tussen Ricardo Pietreczko en Gabriel Clemens.

Het topaffiche van de avond is de clash tussen Luke Humphries en Luke Littler, die elkaar al voor de achtste keer treffen in 2024. Humphries won de eerste - en de belangrijkste - ontmoeting in de WK-finale. Littler won daarna echter alle zes daaropvolgende onderlinge wedstrijden.

Speelschema European Darts Grand Prix 2024

Zaterdag 20 april

Tweede ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Gary Anderson v Christian Perez

Gerwyn Price v Brendan Dolan

Michael Smith v Raymond van Barneveld

Damon Heta v Mickey Mansell

Rob Cross v Martin Schindler

Michael van Gerwen v Johan Engstrom

Luke Humphries v Luke Littler

Ricardo Pietreczko v Gabriel Clemens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties