Speelschema European Darts Open 2024: Van Barneveld, Van Duijvenbode, Van den Bergh en De Decker vrijdagavond in actie

De ogen zullen vrijdagavond vooral gericht worden op het EK voetbal, waar in Leipzig de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk gespeeld wordt. Zo'n 500 kilometer ten westen van Leipzig wordt in Leverkusen echter gedart op de European Darts Open.

Voor de echte dartsfans staan er een aantal geweldige wedstrijden op het programma tijdens de avondsessie van de eerste ronde. Meerdere oud-wereldkampioenen en major-winnaars spelen dan hun eerste wedstrijd van het toernooi.

Volg de European Darts Open 2024 via onze LIVE SCORE!

De avondsessie wordt in gang gezet met een onderonsje tussen Benjamin Pratnemer en Kevin Troppmann, alvorens Nico Kurz de strijd aangaat met Callan Rydz. Voormalig Masters-kampioen Joe Cullen is de eerste grote naam die in actie komt. Hij treft Owen Bates in de eerste ronde.

Daarna betreedt vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld het podium in de Ostermann-Arena voor zijn wedstrijd tegen Krzysztof Ratajski. Erg hoopvol is de onderlinge balans niet voor 'Barney'. Van de voorgaande zes onderlinge ontmoetingen werden er vijf gewonnen door Ratajski. De laatste confrontatie werd overigens wel gewonnen door de Nederlander.

De kraker van de avond is de clash tussen oud-wereldkampioen Michael Smith en elfvoudig major-winnaar James Wade. Voor Wade spelen er nog andere belangen mee. 'The Machine' is nog niet zeker van deelname aan de World Matchplay en heeft momenteel de laatste kwalificatieplek in handen. Een overwinning op Smith is broodnodig om belangrijke ponden te sprokkelen.

Mike de Decker is één van de achtervolgers van Wade. Hij staat in de zesde wedstrijd van de avond tegenover Luke Woodhouse. Dirk van Duijvenbode gaat het daarna opnemen tegen Gabriel Clemens, alvorens de avondsessie wordt afgesloten met een ontmoeting tussen Ryan Meikle en Dimitri van den Bergh.

TV en livestream

Het toernooi zal worden uitgezonden door Viaplay en PDC TV. Zoals gebruikelijk bij de Euro Tour-toernooien bestaat de European Darts Open uit drie toernooidagen. De middagsessies starten dagelijks om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag. De zestien Order of Merit qualifiers en de winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien maken dan hun opwachting. De top-16 geplaatste spelers stromen het toernooi op zaterdag in de tweede ronde in.

Op zondag volgt de ontknoping van het toernooi, met allereerst de derde ronde in de middagsessie. Zondagavond volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Verdeling prijzengeld

Op de European Darts Open wordt er in totaal 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld onder de 48 deelnemers. Zij krijgen in ieder geval 1250 pond aan startgeld. De top-16 geplaatste spelers die dit toernooi vanaf de tweede ronde instromen krijgen sowieso 2500 pond.

Zij moeten wel - net als de zestien Order of Merit qualifiers die in de eerste ronde starten - hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de wereldranglijst en de andere rankingen. De winnaar van de European Darts Open 2024 gaat uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Open 2024

Vrijdag 21 juni

Eerste ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Benjamin Pratnemer v Kevin Troppmann

Nico Kurz v Callan Rydz

Owen Bates v Joe Cullen

Raymond van Barneveld v Krzysztof Ratajski

Michael Smith v James Wade

Mike De Decker v Luke Woodhouse

Gabriel Clemens v Dirk van Duijvenbode

Ryan Meikle v Dimitri Van den Bergh

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties