Andy Baetens en Jeffrey de Graaf naar tweede ronde op European Darts Open

Ritchie Edhouse, Jeffrey de Graaf, Andy Baetens en Daryl Gurney zijn de volgende vier namen die een plek hebben bemachtigd bij de laatste 32 op de European Darts Open.

De Graaf boekte in de eerste ronde een 6-4 overwinning op voormalig UK Open-kampioen Andrew Gilding. Een belangrijk moment in de wedstrijd was de derde leg, waarin beide spelers heel veel pijlen op de dubbels misten. Gilding miste zeven kansen om zijn eigen leg te houden, waarna De Graaf hem met zijn achtste breakkans brak met een 21-darter. Met een 17-darter kwam hij daarna op 3-1.

Volg de European Darts Open 2024 via onze LIVE SCORE!

Via een 15-darter en een 17-darter stootte de Nederlandse Zweed daarna door naar een 5-2 voorsprong. Gilding wierp daarna 167 uit om de achterstand te verkleinen tot 5-3, en kwam ook nog terug tot 5-4. De Graaf besliste daarna de partij met een 13-darter en dwong daarmee een duel tegen Chris Dobey af.

Baetens was in een spannende wedstrijd te sterk voor Nathan Rafferty. Dat het spannend werd had Baetens helemaal aan zichzelf te wijten, want hij verspeelde een 4-1 voorsprong. Rafferty won vier legs op rij en boog de 4-1 achterstand om in een 5-4 voorsprong.

De Belg herstelde zich door met een 13-darter een beslissende leg af te dwingen. Baetens mocht de laatste leg beginnen en sloeg uiteindelijk met zijn vijfde matchdart toe voor een plek in de tweede ronde.

Edhouse en Gurney hoefden zich niet bovenmatig in te spannen om de volgende ronde te halen en stonden allebei geen leg af. Edhouse won met 6-0 van Jan Dueckers, en had aan een gemiddelde van 84.28 genoeg. Wel zorgde de Engelsman voor een lichtpuntje in de vierde leg door een 10-darter te noteren na twee 180-scores eerder in die leg. Gurney had ook maar zes legs nodig om Marko Kantele opzij te zetten. 'Superchin' wierp een gemiddelde van 89 en een finishpercentage van 40 procent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties