Speelschema Hungarian Darts Trophy 2023: Van Veen, Van Gerwen en Wattimena komen zaterdagavond in actie

Nog acht namen moeten ingevuld worden voor de laatste zestien op de Hungarian Darts Trophy. Onder meer Michael van Gerwen, Gian van Veen en Jermaine Wattimena gaan zaterdagavond een poging doen om zich te plaatsen voor de finaledag van het Euro Tour-toernooi in Boedapest.

De eerste Nederlander is gelijk aan de beurt in de eerste partij van de avond. Gian van Veen neemt het dan op tegen regerend World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall. Een wedstrijd met grote belangen voor Van Veen. Met een overwinning op Aspinall neemt Van Veen de laatste virtuele kwalificatieplek over voor de World Grand Prix. Halverwege de avond kruist Michael van Gerwen de degens met European Championship-winnaar Ross Smith.

Aan het einde van de avond komt Wattimena in actie tegen Jonny Clayton. Verder zijn er nog een aantal andere mooie affiches in de tweede ronde van de Hungarian Darts Trophy.

Luke Humphries gaat de strijd aan met Keane Barry, terwijl Peter Wright tegenover Scott Waites staat. Voor Gerwyn Price wacht een onderonsje met Nathan Rafferty, terwijl wereldkampioen Michael Smith aanlegt tegen Jose de Sousa. Dave Chisnall treft Scott Mitchell voor een plek in de achtste finales.

Waar kan ik de Hungarian Darts Trophy live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de Hungarian Darts Trophy voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de Hungarian Darts Trophy sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Hungarian Darts Trophy 2023

Zaterdag 23 september

Tweede ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Nathan Aspinall v Gian van Veen

Luke Humphries v Keane Barry

Peter Wright v Scott Waites

Gerwyn Price v Nathan Rafferty

Michael Smith v Jose de Sousa

Michael van Gerwen v Ross Smith

Dave Chisnall v Scott Mitchell

Jonny Clayton v Jermaine Wattimena

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen