Speelschema maandagavond World Grand Prix met onder meer Van Gerwen, Noppert en Van der Voort

Na de uitschakeling van Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode gaat er maandagavond in ieder geval wel één Nederlander naar de tweede ronde op de World Grand Prix. Michael van Gerwen en Danny Noppert strijden namelijk tegen elkaar voor een plek bij de laatste zestien.

De twee Nederlandse darters treffen elkaar in de zevende partij van de avond. Het is de tweede clash tussen Van Gerwen en Noppert in korte tijd, want eind september speelden ze tegen elkaar op de Gibraltar Darts Trophy. Noppert kreeg toen kansen om van Van Gerwen te winnen, maar uiteindelijk was het Mighty Mike die met 6-5 aan het langste eind trok.

Op televisie stonden de twee darters eenmaal eerder tegenover elkaar. In de finale van de World Series Finals in 2019 zegevierde Van Gerwen met 11-2 tegen zijn landgenoot.

Vincent van der Voort betreedt maandagavond eveneens het podium in Leicester. De Noord-Hollander kruist de degens met Gabriel Clemens. Overigens speelt de winnaar van deze partij in de tweede ronde tegen Van Gerwen of Noppert.

Titelfavorieten Peter Wright, Gary Anderson en José de Sousa komen ook in actie. Wright wacht een duel met Rob Cross, terwijl Anderson het opneemt tegen Ian White. De Sousa werd bij de loting gekoppeld aan Glen Durrant.

De avondsessie wordt geopend met een ontmoeting tussen debutant Darius Labanauskas en Brendan Dolan. Jonny Clayton treft Callan Rydz, terwijl Nathan Aspinall gaat aanleggen tegen Krzysztof Ratajski.

Maandag 4 oktober (vanaf 19:00 uur)

Eerste ronde (8x)

19:10 Darius Labanauskas v Brendan Dolan

19:45 Callan Rydz v Jonny Clayton

20:20 Vincent van der Voort v Gabriel Clemens

20:55 Nathan Aspinall v Krzysztof Ratajski

21:30 Gary Anderson v Ian White

22:05 Peter Wright v Rob Cross

22:40 Michael van Gerwen v Danny Noppert

23:15 Jose de Sousa v Glen Durrant

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties