Van Gerwen, Price en Wright aanwezig bij World Series Finals in Amsterdam, vier extra wildcards voor Nederlandse spelers

Wereldtoppers als Gerwyn Price, Peter Wright en onze eigen Michael van Gerwen zijn eind oktober te bewonderen tijdens de World Series of Darts Finals in het AFAS Live in Amsterdam.

Tijdens het driedaagse toernooi in de Nederlandse hoofdstad strijden 24 spelers om de hoofdprijs van 70.000 pond. Naast Price, Wright en Van Gerwen hebben ook Dimitri van den Bergh, Gary Anderson, Nathan Aspinall, Jonny Clayton en Fallon Sherrock alvast een uitnodiging gekregen.

De rest van het deelnemersveld bestaat uit wildcards en winnaars van een kwalificatietoernooi op 18 oktober. Bij deze qualifier voor PDC Tour Card-houders zijn vier startplekken te verdelen.

Er worden in ieder geval nog vier Nederlanders aan het deelnemersveld toegevoegd, want de PDC gaat ook vier plekken gebruiken om Nederlandse spelers een invitatie te geven.

Ook de vier hoogste spelers op de wereldranglijst die zich nog niet hebben geplaatst voor de World Series of Darts Finals krijgen een uitnodiging. De resterende vier plekken gaan naar internationale spelers, waarvan de Letse darter Madars Razma er alvast één heeft gekregen.

In 2019 werd de World Series of Darts Finals eerder in Amsterdam gespeeld. Toen won Van Gerwen na een Nederlandse finale met 11-2 van Noppert. Vorig jaar vond het evenement plaats in het Oostenrijkse Salzburg en ging de titel naar Price.

Deelnemersveld World Series of Darts Finals 2021

Uitgenodigde spelers

Gerwyn Price

Peter Wright

Michael van Gerwen

Dimitri Van den Bergh

Gary Anderson

Nathan Aspinall

Jonny Clayton

Fallon Sherrock

Overige deelnemers

- Vier wildcards voor internationale spelers, waarvan eerste uitnodiging naar Madars Razma is gegaan

- Vier hoogste spelers op wereldranglijst na World Grand Prix

- Vier wildcards voor Nederlandse spelers

- Vier winnaars kwalificatietoernooi op 18 oktober

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties