Speelschema openingsavond World Matchplay met onder meer Van der Voort, Van Duijvenbode en Wattimena

Zaterdagavond gaat de 28ste editie van de World Matchplay van start. Na een jaartje in Milton Keynes vanwege corona-maatregelen is het evenement weer teruggekeerd in de iconische Winter Gardens in Blackpool.

Het toernooi gaat van start met vijf Nederlanders. Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena komen meteen op de openingsavond in actie. Danny Noppert (zondagavond) en Michael van Gerwen (maandagavond) zijn pas later aan de beurt.

Van der Voort en Dave Chisnall hebben de eer om deze jaargang van de World Matchplay in gang te trekken. Ook vorig jaar stonden de Nederlander en de Engelsman in de eerste ronde tegenover elkaar en toen eindigde het duel in een 10-6 overwinning voor Van der Voort.

Van Duijvenbode maakt tegen Jonny Clayton zijn debuut op dit toernooi. Zij troffen elkaar eerder dit seizoen op de UK Open en dat duel eindigde in een triomfantelijke 10-3 zege voor Clayton. Vorige maand speelden de Nederlander en de Welshman echter ook tegen elkaar op een vloertoernooi en toen ging de winst naar Van Duijvenbode.

Jermain Wattimena

Wattimena kruist de degens met wereldkampioen Gerwyn Price. Voor de Gelderlander is het een mazzeltje dat hij aan de World Matchplay mag meedoen. Wattimena had zich namelijk net niet geplaatst voor dit prestigieuze evenement, maar werd ingeschoven na de terugtrekking van Mensur Suljovic. De openingsavond wordt afgesloten met een ontmoeting tussen Dimitri van den Bergh en Devon Petersen.

Speelschema World Matchplay 2021

Zaterdag 17 juli (vanaf 20:00 uur)

Eerste ronde

20:10 Dave Chisnall v Vincent van der Voort

21:10 Jonny Clayton v Dirk van Duijvenbode

22:10 Gerwyn Price v Jermaine Wattimena

23:10 Dimitri Van den Bergh v Devon Petersen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties