Speelschema play-offs Premier League Darts: Van Gerwen aast op zesde titel in prestigieuze competitie

Vrijdagavond worden de grote prijzen verdeeld tijdens de finaleavond van de Premier League Darts. Michael van Gerwen, José de Sousa, Nathan Aspinall en Jonny Clayton strijden om de eindzege en de bijbehorende cheque van 250.000 pond.

Van Gerwen is de enige voormalig toernooiwinnaar bij de laatste vier. De 32-jarige Vlijmenaar won het toernooi in 2013, 2016, 2017, 2018 en 2019 en verloor in 2014 en 2015 in de finale. Dat laatste deed Aspinall vorig jaar in de eindstrijd tegen Glen Durrant, die tijdens deze editie al halverwege afviel.

De andere twee halvefinalisten maakten hun debuut dit seizoen. De Sousa begon de competitie met één punt uit drie wedstrijden, maar verloor daarna nog maar twee wedstrijden. Het leverde hem een prachtige tweede plek op in de reguliere competitie.

Clayton kende juist een goede start en stond na vijf speelrondes bovenaan de ranglijst. Drie speelrondes later stond The Ferret echter achtste, maar Clayton vocht zich knap terug in de race met vier overwinningen in vijf duels. Op het einde werd het nog spannend voor de Welshman, maar met een zege op directe concurrent Dimitri van den Bergh schaarde de Masters-kampioen zich bij de laatste vier.

De eerste halve finale gaat tussen Van Gerwen en Clayton. Het eerste duel tussen deze twee in de competitie eindigde in een 7-3 overwinning voor Clayton, maar bij de tweede ontmoeting werd het 8-5 voor de Nederlander. Clayton beschikt wel over een relatief goed record tegen de vijfvoudig Premier League-kampioen. De Welshman won zeven van de negentien onderlinge duels, dus Van Gerwen is gewaarschuwd.

De Sousa en Aspinall strijden om het tweede ticket voor de finale. Donderdag deelde De Sousa alvast een mentale tik uit aan The Asp door tijdens de laatste speelronde met 8-3 te winnen van Aspinall. Eerder in deze competitie eindigde de ontmoeting tussen de Portugees en de Engelsman in een gelijkspel.

Speelschema Premier League Darts 2021

Play-Offs - Vrijdag 28 mei (20:00 uur)

Halve finale

Michael van Gerwen v Jonny Clayton

Jose de Sousa v Nathan Aspinall

Finale

Van Gerwen/Clayton v De Sousa/Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties