Van Gerwen sluit competitiefase Premier League in stijl af met overwinning op Wright

Michael van Gerwen heeft tijdens de laatste speelronde van de Premier League Darts met 8-6 gewonnen van Peter Wright. De Vlijmenaar was voorafgaand aan dit duel al zeker van de eerste plek in de competitie en de bijbehorende cheque van 25.000 pond.

Alleen Nathan Aspinall kon Van Gerwen tijdens deze speelronde nog van de eerste plaats afhouden, maar Aspinall ging met 8-3 onderuit tegen De Sousa. Daardoor stond er voor Van Gerwen behalve prestige niets meer op het spel.

In de vijfde leg kwam Van Gerwen voor het eerst op voorsprong na een 12-darter, maar Wright brak direct terug met een 16-darter. In de vijfde leg kwam Van Gerwen voor het eerst op voorsprong na een 12-darter, maar Wright brak direct terug met een 16-darter.

Daarna gooide Mighty Mike opnieuw een 12-darter voor de break, maar wederom raakte hij de voorsprong kwijt. Uiteindelijk bleek viermaal pas scheepsrecht, want na zijn vierde break in de elfde leg hield Van Gerwen eindelijk zijn eigen leg met een 145 finish voor 7-5. De 32-jarige Vlijmenaar gooide de partij vervolgens in de laatste leg in het slot met een 18-darter.

Van Gerwen speelt vrijdagavond in de halve finales van de play-offs tegen nummer vier Jonny Clayton. De andere halve finale gaat tussen Aspinall en De Sousa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties