Speelschema Premier League Darts 2024: Wie pakt donderdagavond de laatste plek voor de play-offs?

De Premier League Darts is donderdagavond op bezoek in de Utilita Arena in Sheffield, waar alweer de laatste speelronde van deze competitie wordt gespeeld. Er staat toch nog wat spanning op deze avond, want er moet nog beslist worden wie zich als vierde speler gaat plaatsen voor de play-offs.

Luke Littler en Luke Humphries waren twee weken geleden de eerste twee spelers die zich wisten te verzekeren van deelname aan de finaleavond in de O2 Arena van Londen op 23 mei. Vorige week dwong Michael van Gerwen ook plaatsing af voor de play-offs, waardoor inmiddels dus drie van de vier plekken verdeeld zijn. Er zijn nog twee mannen in de race voor het laatste ticket.

Volg de Premier League Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Die twee mannen zijn Nathan Aspinall en Michael Smith. Voor 'The Asp' zullen de gedachten vast nog wel even afdwalen naar vorig jaar, toen hij in vergelijkbare positie zat. Hij moest toen de finale halen op de laatste speeldag, maar na een 6-1 overwinning op grootste concurrent Jonny Clayton ging Aspinall in de halve finales onderuit tegen Gerwyn Price. In 2020 verzekerde Aspinall zich juist op de laatste speelronde van deelname aan de play-offs.

De darter uit Stockport had vorige week de kans om de strijd al voortijdig te beslissen. In Leeds stond hij ook tegenover Michael Smith in zijn eerste wedstrijd. 'The Asp' verloor echter met 6-3 van zijn landgenoot, waardoor Smith hem tot op één punt naderde op de ranglijst. Het is donderdagavond dus heel simpel. De winnaar van het duel tussen Smith en Aspinall gaat door naar de finaleavond.

Aspinall en Smith staan in deze Premier League voor de vierde keer tegenover elkaar. Hoewel Smith de vorige ontmoeting wist te winnen, werden de eerste twee confrontaties in deze competitie wel gewonnen door Aspinall.

Speelschema Premier League Darts 2024: Wie pakt donderdagavond de laatste plek voor de play-offs?
Nathan Aspinall en Michael Smith gaan donderdagavond onderling uitvechten wie zich plaatst voor de play-offs van de Premier League Darts

Op de achtergrond van gevecht tussen Smith en Aspinall is er ook nog strijd om de eerste plaats in de rangschikking. De eerste plaats is momenteel nog in handen van Luke Littler, maar Luke Humphries heeft nog een kleine kans om daar verandering in te brengen. 'Cool Hand Luke' heeft daarbij de hulp nodig van Peter Wright, en moet bovendien zelf ongeslagen blijven in Sheffield.

De achterstand van Humphries op Littler is namelijk vijf punten. Dat betekent dat Humphries enkel de eerste plaats kan overnemen indien hij de weektitel pakt, terwijl Littler dan zijn eerste wedstrijd tegen Wright moet verliezen.

De kans dat Littler zich in Wright gaat verslikken lijkt echter bijzonder klein. Sowieso heeft 'The Nuke' in de eerste vijftien speelrondes slechts drie keer zijn eerste wedstrijd verloren. Wright heeft in de hele competitie pas twee wedstrijden gewonnen. Deze Premier League stonden de Engelsman en de Schot overigens pas tweemaal tegenover elkaar. De eerste keer won Littler nog nipt met 6-5, terwijl de tweede ontmoeting met 6-1 in zijn voordeel werd beslist.

Regerend wereldkampioen Luke Humphries staat een wedstrijd met Gerwyn Price te wachten. 'The Iceman' heeft nog een kleine kans om de zevende plaats te mogen verruilen voor de zesde plek. Price moet dan de weektitel pakken in Sheffield, en bovendien mag Rob Cross dan geen wedstrijd winnen tijdens de laatste speelronde. Het wordt de derde ontmoeting tussen Humphries en Price in deze Premier League. Humphries wist de twee voorgaande wedstrijden met respectievelijk 6-3 en 6-2 te winnen.

Michael van Gerwen gaat de laatste speelronde van de Premier League Darts in met de wetenschap dat hij niet meer kan stijgen, maar wel nog één plek kan zakken. Smith of Aspinall zou hem eventueel nog kunnen passeren, al heeft Aspinall daar minstens twee overwinningen voor nodig en Smith zelfs drie zeges.

In Sheffield gaat de 35-jarige Vlijmenaar het opnemen tegen nummer zes Rob Cross. Van Gerwen staat net als Humphries en Littler op vier weektitels, maar deed het in de andere speelrondes een stuk minder dan zijn Engelse rivalen. Toch kan 'Mighty Mike' net als Littler of Humphries nog een record pakken in Sheffield. Nog nooit won een speler vijf weektitels in één Premier League-seizoen. Wellicht dat deze statistiek nog voor motivatie kan zorgen bij de zevenvoudig Premier League-kampioen.

Van Cross winnen is overigens nog niet zo gemakkelijk gebleken voor Van Gerwen in deze Premier League. De Nederlander won weliswaar het eerste treffen in februari, maar de drie daaropvolgende krachtmetingen waren een prooi voor Cross.

Speelschema Premier League Darts 2024

Zestiende speelronde - Utilita Arena, Sheffield

Donderdag 16 mei

Kwartfinale

Luke Littler v Peter Wright

Nathan Aspinall v Michael Smith

Luke Humphries v Gerwyn Price

Michael van Gerwen v Rob Cross

Stand Premier League Darts

Naam Weektitels Gewonnen wedstrijden Legsaldo Gewonnen legs Punten
Luke Littler 4 22 +28 172 38
Luke Humphries 4 19 +37 154 33
Michael van Gerwen 4 16 +9 135 27
Nathan Aspinall 2 15 +8 140 25
Michael Smith 1 14 -9 130 24
Rob Cross 0 10 -13 111 17
Gerwyn Price 0 7 -19 91 12
Peter Wright 0 2 -41 57 4

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties