Speelschema vrijdagavond op Poland Darts Masters 2024 met onder meer Michael van Gerwen, Luke Littler en Luke Humphries

Vrijdagavond vanaf 19:00 uur gaat de Poland Darts Masters 2024 van start in de ProZero Arena in Gliwice. Het is de tweede keer dat dit World Series-toernooi op de PDC-kalender staat.

De eerste editie van de Poland Darts Masters in 2023 werd overtuigend gewonnen door Michael van Gerwen. 'Mighty Mike' speelde destijds één van zijn beste toernooien ooit. Nadat hij in de eerste ronde met 6-3 van Adam Gawlas had gewonnen, noteerde hij een gemiddelde van 110.79 per beurt in zijn gewonnen kwartfinale tegen Luke Humphries (6-2).

In de halve eindstrijd boekte Van Gerwen een 7-3 zege op Michael Smith met een moyenne van 104.02. In de finale werd Dimitri van den Bergh met 8-3 kansloos gelaten. Van Gerwen wierp in deze finale een gemiddelde van 113.22.

Van Gerwen is er bij deze editie ook weer bij. De 35-jarige Vlijmenaar gaat het in de eerste ronde opnemen tegen Karel Sedlacek in de vijfde wedstrijd van de avond. De Tsjech is één van de vijf Tour Card-houders uit Oost-Europa. Sedlacek beschikt al over de nodige podiumervaring, want hij deed in het verleden al mee aan vijf wereldkampioenschappen. Luke Littler krijgt ook te maken met een Tsjechische tegenstander. 'The Nuke' kruist de degens met Adam Gawlas, die in 2023 verrassend de halve finales haalde op de UK Open.

Luke Humphries vervolgt in Polen zijn jacht op een eerste World Series-titel. Dat doet 'Cool Hand Luke' allereerst tegen Gyorgy Jehirszki, een Hongaarse qualifier. Sebastian Bialecki en Jacek Krupka wisten ook kwalificatietoernooien voor deelname aan de Poland Darts Masters te winnen. Het leverde voor Bialecki een ontmoeting op met Rob Cross in de openingswedstrijd van het toernooi, terwijl Krupka zich mag meten met tweevoudig wereldkampioen Peter Wright.

Nathan Aspinall werd bij de loting gekoppeld aan Boris Krcmar. Dit is de tweede wedstrijd van het toernooi. Michael Smith gaat aanleggen tegen Radek Szaganski, terwijl Stephen Bunting speelt tegen de Poolse wereldtopper Krzysztof Ratajski.

Format 

Eerste ronde: Best of 11 legs

Kwartfinale: Best of 11 legs

Halve finale: Best of 13 legs

Finale: Best of 15 legs

TV en livestream

De Poland Darts Masters wordt uitgezonden op Viaplay en PDC TV. Op vrijdag 14 juni om 19:00 uur gaat de eerste ronde van de Poland Darts Masters van start. In deze ronde nemen de acht PDC-toppers het op tegen acht spelers uit de Oost-Europese landen. Namens de PDC komen Luke Humphries, Michael Smith, Nathan Aspinall, Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright, Luke Littler en Stephen Bunting in actie.

De acht winnaars van de eerste ronde mogen een dag later terugkeren op het podium van de ProZero Arena in Gliwice. Dan worden achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld.

Verdeling prijzengeld

De prijzenpot voor dit evenement bevat 60.000 pond. Dit bedrag ligt bij alle reguliere World Series-toernooien gelijk. Alle deelnemers zijn verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld.

Dit bedrag loopt verder op bij het winnen van wedstrijden. De verliezend finalist incasseert een cheque van 10.000 pond, terwijl de winnaar van de Poland Darts Masters de hoofdprijs van 20.000 pond mee naar huis mag nemen. Het geldt telt overigens niet mee voor de PDC Order of Merit.

Er kunnen wel punten gepakt worden voor de World Series Order of Merit. Alle deelnemers aan een World Series-toernooi zijn verzekerd van één punt voor de World Series Order of Merit. Dit aantal stijgt naar drie punten bij het bereiken van de kwartfinales, en vervolgens naar vijf punten voor een halvefinaleplaats. De verliezend finalist ontvangt acht punten en de winnaar twaalf punten.

Speelschema Poland Darts Masters 2024

Vrijdag 14 juni (vanaf 19:00 uur)

Eerste ronde

Rob Cross v Sebastian Bialecki

Nathan Aspinall v Boris Krcmar

Michael Smith v Radek Szaganski

Peter Wright v Jacek Krupka

Michael van Gerwen v Karel Sedlacek

Luke Littler v Adam Gawlas

Stephen Bunting v Krzysztof Ratajski

Luke Humphries v Gyorgy Jehirszki

Zaterdag 15 juni (vanaf 19:00 uur)

Kwartfinale

Halve finale

Finale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties