Speelschema vrijdagavond op World Cup of Darts met onder meer Engeland en België

De kop is eraf op de World Cup of Darts. Donderdagavond plaatsen de eerste acht landen zich voor de laatste zestien op dit toernooi, waaronder titelfavorieten Nederland, Wales en Schotland. Vrijdag is het de beurt aan de andere kant van het toernooischema, met onder meer Engeland en België.

Deze twee landen komen pas aan het einde van de vrijdagavond in actie. Het Engelse team bestaat dit jaar uit James Wade en Dave Chisnall. Wade maakt zijn eerste opwachting op de World Cup of Darts sinds 2010, terwijl Chisnall eerder meedeed in 2017 en 2018. De Engelsen nemen het op tegen het Braziliaanse duo Diogo Portela en Artur Valle.

België behoort eveneens tot de grote titelfavorieten, al is het maar omdat de Belgen altijd goed presteren op dit toernooi. Dimitri van den Bergh treffen de Grieken John Michael en Veniamin Symeonidis. Voor Van den Bergh wordt het zijn vierde deelname, terwijl Huybrechts een jubileum viert. Hij maakt zijn tiende opwachting.

Verder verschijnen landen als Zuid-Afrika (met Devon Petersen en Carl Gabriel), Portugal (met José de Sousa en José Marques), Oostenrijk (met Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez) en Noord-Ierland (met Daryl Gurney en Brendan Dolan) op het podium.

Een interessante ontmoeting is bovendien de clash tussen Duitsland (Gabriel Clemens en Max Hopp) en Canada (Jeff Smith en Matt Campbell). De Canadezen wisten vorig jaar nog verrassend de laatste acht te halen.

Speelschema World Cup of Darts 2021

Vrijdag 10 september (avondsessie, vanaf 19:00 uur)

Eerste ronde

19:10 Rusland v Japan

19:40 Spanje v Zuid-Afrika

20:10 Ierland v Portugal

20:40 Oostenrijk v Filipijnen

21:10 Noord-Ierland v Hong Kong

21:40 Duitsland v Canada

22:10 Engeland v Brazilië

22:40 België v Griekenland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties