Zuid-Afrika knokt zich naar winst tegen Spanje, Japanners verrassend langs Rusland

Japan heeft voor de eerste kleine verrassing op de World Cup of Darts gezorgd. Jun Matsuda en Yoshihisa Baba wonnen met 5-1 van het hoger aangeslagen Rusland.

Mede door de aanwezigheid van Tour Card-houder Boris Koltsov, waren de Russen de favoriet voor dit duel. De Russen stelden echter teleur en haalde de tachtig gemiddeld niet eens.

De Japanners deden het, vooral scorend, een stuk beter. Matsuda en Baba noteerden een gemiddelde van 82.51 ondanks een finishpercentage van 26 procent.

Zuid-Afrika boekte een zwaarbevochten overwinning op Spanje na het spelen van een beslissende leg. De Spanjaarden Jesus Noguera en José Justicia gooiden een gemiddelde van bijna tien punten hoger (91 om 82), maar lieten het afweten op de dubbels. In drie van de vijf legs die werden gewonnen door Devon Petersen en zijn partner Carl Gabriel, werden dubbels gemist.

Spanje kwam na een 2-4 achterstand nog wel terug tot 4-4, voordat Gabriel zijn land Zuid-Afrika in de tweede ronde bracht met 18-darter in de negende leg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties