Speelschema vrijdagavond op World Matchplay met onder meer Van Gerwen tegen Aspinall

Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski werden donderdagavond de eerste twee halvefinalisten op de World Matchplay. Peter Wright, Michael Smith, Michael van Gerwen en Nathan Aspinall strijden vrijdagavond om de twee vacante plekken in de onderkant van het toernooischema.

Van deze vier namen stonden Van Gerwen, Wright en Smith al eens bij de laatste vier op de World Matchplay. Aspinall was voorafgaand aan dit toernooi nog niet voorbij de eerste ronde gekomen in Blackpool.

De sessie wordt geopend met het duel tussen Peter Wright en Michael Smith, de verliezend finalisten uit de edities van respectievelijk 2017 en 2019. Van deze twee spelers maakten Snakebite het meeste indruk tot dusver. Met een gemiddelde van 99.75 verpulverde hij Danny Noppert (10-2) en vervolgens won de Schot gemakkelijk van Joe Cullen (11-5) dankzij een moyenne van ruim 105 punten per beurt.

Smith had wat meer tegenstand op weg naar de laatste acht. De Engelsman noteerde zeges tegen Ryan Searle (10-7) en José de Sousa (13-11). Smith toonde veerkracht tegen De Sousa door de Portugees tweemaal te breaken toen hij voor de wedstrijd mocht gooien. Vervolgens dwong hij De Sousa na verlenging op de knieën.

Het gevecht om de laatste halvefinaleplaats gaat tussen Van Gerwen en Aspinall. Sowieso op basis van de onderlinge stand wordt dit al een interessante ontmoeting, want Aspinall presteert doorgaans goed tegen de Nederlander. Van de twaalf voorgaande duels won The Asp er vijf en één keer werd het gelijk in de Premier League. Van Gerwen heeft met zes overwinningen maar nipt een positief record tegen zijn komende opponent.

Beide spelers hebben een vergelijkbare route afgelegd richting de kwartfinales. Bij vlagen sterk, maar een sterke fase soms opgevolgd door een serie slordige legs. Van Gerwen kwam ermee weg tegen Damon Heta (10-7) en Ian White (11-8). Aspinall versloeg Mervyn King (10-6) en Gary Anderson (11-9) op weg naar de laatste acht.

Speelschema World Matchplay 2021

Vrijdag 23 juli (vanaf 20:00 uur)

Kwartfinale (2x)

20:15 Peter Wright v Michael Smith

21:45 Michael van Gerwen v Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties