Wright veel te sterk voor Smith in kwartfinale World Matchplay

Peter Wright heeft zich met een eclatante overwinning op Michael Smith geplaatst voor de halve eindstrijd op de World Matchplay. Bij de laatste acht werd het liefst 16-7 voor de nummer twee van de plaatsingslijst.

Wright nam aan het begin van de partij meteen het heft in handen door met een 13-darter en een 15-darter een 2-0 voorsprong te nemen. Met een 88 finish en een 11-darter kwam Smith terug tot 2-2, maar met een 70 check-out ging Wright toch met 3-2 voorsprong de break in.

Ook de tweede sessie ging met 3-2 naar Wright, waardoor zijn voorsprong was opgelopen naar 6-4. Vervolgens kende Wright een ijzersterke serie van zeven legs. Dankzij drie 13-darters en een 11-darter liep de Schot uit naar 13-4.

Smith stribbelde vervolgens nog even tegen door zijn legtotaal op zeven te brengen. De Engelsman kreeg in de 23ste leg nog één kans op 15-8, maar gooide vanaf 170 net naast de bullseye. Daarna maakte Wright het af door met zijn vierde matchdart de dubbel 20 te raken.

Wright speelt zaterdagavond in de halve finales tegen de winnaar uit de partij tussen Michael van Gerwen en Nathan Aspinall. De andere halve finale is al bekend. Die gaat tussen titelverdediger Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties