Van Gerwen ondanks off-day naar halve finale op World Matchplay

Michael van Gerwen heeft zich bij de laatste vier geschaard op de World Matchplay in Blackpool. De Vlijmenaar overtuigde niet tegen Nathan Aspinall, maar ondanks een off-day ging de winst met 16-9 naar Mighty Mike.

Van Gerwen en Aspinall hadden in het verleden al een paar mooie duels uitgevochten, maar in een warme Winter Gardens in Blackpool kwamen beide spelers maar niet in hun spel. Scorend hield het niet over en bovendien werden er veel dubbels gemist door zowel de Nederlander als de Engelsman.

Door Aspinall en Van Gerwen werden ieder 27 dubbels gemist. De missers van Aspinall waren echter fataler, want met een beetje meer scherpte had deze uitslag ook zomaar de kant van The Asp kunnen opvallen.

De Engelsman won de eerste leg en liet daarna de kans liggen om de voorsprong de verdubbelen. Ook miste de voormalig UK Open-kampioen twee dubbels in de derde en vierde leg. In de vijfde leg was het de beurt aan Van Gerwen om te missen. Na drie gemiste kansen was het Aspinall die via tops voor de 2-3 aantekende.

In de achtste leg liet Van Gerwen vier dubbels onbenut en in de twaalfde leg miste hij zelfs zes dubbels. Aspinall won die twee legs, maar stond na twaalf legs met 7-5 achter. The Asp verkwanselde vervolgens acht kansen in de veertiende leg, waarna Van Gerwen via dubbel 1 de 9-5 op het scorebord zette.

Dichterbij dan een achterstand van vier legs kwam Aspinall daarna niet meer. Met 13-7 en 15-9 was het verschil al opgelopen naar zes legs. Het slotakkoord van Van Gerwen was vervolgens wel fraai met een 11-darter voor de winst.

Zaterdagavond speelt de 32-jarige Brabander in de halve eindstrijd tegen Peter Wright. De andere halve finale gaat tussen Krzysztof Ratajski en titelverdediger Dimitri van den Bergh.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties