Speelschema vrijdagavond WK Darts 2024 met onder meer Kevin Doets, Simon Whitlock en titelverdediger Michael Smith

De grote dag van de start van het WK Darts 2024 is eindelijk aangebroken. De komende weken kunnen we genieten van het beste wat de dartswereld te bieden heeft. Traditiegetrouw komt de titelverdediger in actie op de openingsavond.

Michael Smith heeft deze status verworven. De Engelsman wist op 3 januari 2023 na een spectaculaire finale met 7-4 in sets van Michael van Gerwen te winnen. Deze historische finale werd gekenmerkt door de beste leg aller tijden. Nadat Van Gerwen de dubbel 12 voor een negendarter had gemist, wist Smith in de daaropvolgende beurt wel een negendarter te gooien. Beelden van deze leg gingen daarna de hele wereld over. Het clipje van de PDC met deze leg werd alleen al op X, het voormalige Twitter, al ruim 25 miljoen keer bekeken.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

De huidige nummer één van de wereld moet nog wel afwachten wie aan het einde van de openingsavond zijn tegenstander gaat worden. Smith gaat de degens kruisen met de winnaar van het duel tussen Kevin Doets en Stowe Buntz, de openingswedstrijd van dit WK Darts. Beide mannen maken hun debuut in Alexandra Palace. Doets plaatste zich via de Pro Tour voor dit toernooi. Voor de Nederlander speelt er echter nog een ander belang mee. Doets dreigt zijn Tour Card na dit seizoen kwijt te raken en moet deze wedstrijd winnen om zijn kansen te versterken.

Enkele maanden geleden had de doorsnee dartsfan nog niets gehoord van Buntz, die zich via het Amerikaanse circuit wist te kwalificeren voor de Grand Slam of Darts en het WK Darts. Op de Grand Slam of Darts liet Buntz zien wel degelijk een goed pijltje te kunnen darten. Hij haalde knap de kwartfinales na zeges op Peter Wright, Stephen Bunting en Andrew Gilding. Maar kan de Amerikaan het ook op het grootste podium ter wereld?

In de tweede wedstrijd van de avond staan Cameron Menzies en Rusty Jake Rodriguez tegenover elkaar. Voor Menzies wordt het zijn tweede deelname op het WK Darts van de PDC. Dat geldt ook voor zijn tegenstander Rusty-Jake Rodriguez, die zich op het laatste moment via het Tour Card-kwalificatietoernooi plaatste voor dit toernooi. De Schot en de Oostenrijker troffen elkaar vier keer eerder op het PDC-circuit. Menzies won de eerste drie confrontaties, maar de laatste ontmoeting in november 2023 werd met 6-5 gewonnen door Rodriguez.

Darts-icoon Simon Whitlock verschijnt vrijdagavond ook op het podium in Alexandra Palace. Voor 'The Wizard' is het alweer de 21ste keer dat hij een gooi gaat doen naar de wereldtitel. In 2008 (Lakeside) en 2010 (PDC-WK) was hij er dichtbij, want toen verloor hij in de finale. Op Lakeside van Mark Webster (7-5), terwijl hij in Alexandra Palace werd gestuit door Phil Taylor (7-3).

De laatste jaren komt Whitlock echter zelden ver op het WK Darts. Bij de laatste negen edities kwam de Australiër slechts tweemaal voorbij de tweede ronde. Die ronde moet hij tegen Paolo Nebrida nog maar zien te halen. De Filipijnse darter is één van de Aziatische qualifiers op het WK Darts.

Speelschema WK Darts 2024

Vrijdag 15 december (vanaf 20:00 uur)

Kevin Doets v Stowe Buntz (R1)

Cameron Menzies v Rusty-Jake Rodriguez (R1)

Simon Whitlock v Paolo Nebrida (R1)

Michael Smith v Doets/Buntz (R2)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties