Speelschema vrijdagmiddag op Dutch Darts Championship 2022 in Zwolle met onder meer twee Nederlanders

De IJsselhallen in Zwolle is dit weekend het decor van de Dutch Darts Championship. Voor het eerst sinds 2019 wordt er weer een Euro Tour-toernooi in Nederland gespeeld.

Liefst elf Nederlandse spelers hebben zich voor dit toernooi gekwalificeerd. Wesley Plaisier en Jelle Klaasen komen vrijdagmiddag tijdens de eerste middagsessie in actie.

Beiden wisten zich donderdag via de Host Nation Qualifier te plaatsen voor dit toernooi. Plaisier treft Andrew Gilding in de eerste ronde, waarbij de winnaar het bij de laatste 32 opneemt tegen Krzysztof Ratajski. Jelle Klaasen kruist de degens met het 18-jarige talent Sebastian Bialecki. Michael van Gerwen wacht voor de winnaar van deze partij.

Het Nederlandse publiek in Zwolle krijgt verder onder meer Jim Williams, Scott Waites, Ross Smith en de Belg Mario Vandenbogaerde te zien op vrijdagmiddag.

Vrijdagavond is het de beurt aan onder meer Niels Zonneveld, Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker, Danny Noppert, Arjan Konterman, Danny Jansen en Vincent van der Voort.

Op zaterdag stromen Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode ook het toernooi in. Als reekshoofden hebben zij een bye in de eerste ronde.

Speelschema Dutch Darts Championship 2022

Vrijdag 27 mei

Eerste ronde

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Boris Krcmar v Steve Lennon

Jim Williams v Ritchie Edhouse

Andy Boulton v Ryan Meikle

Connor Scutt v Scott Waites

Kevin Burness v Ross Smith

Andrew Gilding v Wesley Plaisier

Daniel Larsson v Mario Vandenbogaerde

Sebastian Bialecki v Jelle Klaasen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties