Speelschema vrijdagmiddag op European Darts Grand Prix met onder meer Van Veen, Wattimena, Kist en Kleermaker

Vrijdagmiddag wordt het startsein gegeven aan de European Darts Grand Prix. Dit evenement wordt van 26 tot en met 28 mei gehouden in Sindelfingen en geldt als het negende Euro Tour-toernooi van 2023.

Tijdens de eerste sessie komen meteen vier Nederlanders in actie. In de openingspartij van het toernooi is het al de beurt aan Gian van Veen en Jermaine Wattimena, die tegen elkaar gaan strijden voor een plek in de tweede ronde. In het derde duel van de middagsessie staat Christian Kist tegenover Pascal Rupprecht, terwijl Martijn Kleermaker aan het einde van de middag op het podium verschijnt voor zijn duel tegen Alan Soutar.

Madars Razma treft Ritchie Edhouse in de eerste ronde, terwijl Krzysztof Ratajski met Graham Usher gaat uitvechten wie de tweede ronde haalt in Sindelfingen. Ross Montgomery speelt tegen Marko Kantele, en Ian White legt aan tegen Ricky Evans. Voormalig jeugdwereldkampioen Keegan Brown werd bij de loting gekoppeld aan Marcel Walpen.

Waar kan ik dit toernooi volgen?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de European Darts Grand Prix voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de European Darts Grand Prix sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Grand Prix 2023

Vrijdag 26 mei

Eerste ronde

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Gian van Veen v Jermaine Wattimena

Madars Razma v Ritchie Edhouse

Pascal Rupprecht v Christian Kist

Graham Usher v Krzysztof Ratajski

Ross Montgomery v Marko Kantele

Ian White v Ricky Evans

Keegan Brown v Marcel Walpen

Martijn Kleermaker v Alan Soutar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties