Speelschema vrijdagmiddag op het WK Darts 2023 met onder meer Belgische kraker tussen Huybrechts en Van den Bergh

De laatste officiële dartsdag van het jaar 2022 is aangebroken. Op deze dag worden de laatste zes duels uit de vierde ronde van het WK Darts 2023 gespeeld, met allereerst drie partijen tijdens de middagsessie.

Bij onze zuiderburen zal reikhalzend uitgekeken worden naar de Belgische ontmoeting tussen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh. Deze ontmoeting kwam tot stand doordat Huybrechts in de vorige ronde verrassend titelverdediger Peter Wright naar huis stuurde.

Het is pas de tweede keer dat er twee Belgen tegenover elkaar staan op het WK Darts bij de PDC. De eerste keer was tijdens de editie van 2014, toen Kim Huybrechts in de eerste ronde won van zijn broer Ronny Huybrechts. In de head-to-head met Van den Bergh staat laatstgenoemde met 8-5 voor.

Na de Belgische kraker kruisen Gabriel Clemens en Alan Soutar de degens met elkaar. In de laatste partij van de middag speelt Michael Smith tegen landgenoot Joe Cullen voor een plek in de kwartfinales van het WK Darts.

Vrijdagavond staan de laatste drie duels van deze ronde op het programma. Dan is het ook de beurt aan Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode, die tegen elkaar gaan uitvechten wie in het nieuwe jaar terug mag keren in Alexandra Palace.

Speelschema WK Darts 2023

Vrijdag 30 december

Middagsessie (vanaf 13:30 uur)

3x vierde ronde

Kim Huybrechts v Dimitri Van den Bergh

Gabriel Clemens v Alan Soutar

Michael Smith v Joe Cullen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties