Speelschema vrijdagmiddag op Hungarian Darts Trophy met onder meer Wattimena, Veenstra, Van Veen en De Decker

We zijn dit weekend in Hongarije, waar de derde editie van de Hungarian Darts Trophy plaatsvindt. De Papp László Budapest Sportaréna in Boedapest is de gastheer van het twaalfde Euro Tour-toernooi van 2023.

Op vrijdagmiddag worden de eerste acht duels uit de eerste ronde gespeeld. Tijdens de eerste sessie komen meteen drie Nederlanders en één Belg in actie op de Hungarian Darts Trophy.

Het toernooi wordt geopend met een duel tussen Jermaine Wattimena en Joe Murnan. Daarna nemen Vladimir Andersen en Anton Ostlund het tegen elkaar op. Danny Noppert zal die partij met interesse volgen, want zijn tegenstander in de tweede ronde komt uit die wedstrijd.

De derde wedstrijd van de middag gaat tussen Sebastian Bialecki en Mihaly Vida, alvorens Madars Razma en Scott Waites het tegen elkaar opnemen. Scott Mitchell is daarna de tegenstander van Andy Boulton.

Vervolgens gaan Scott Williams en Richard Veenstra uitmaken wie de tegenstander wordt van Dirk van Duijvenbode in de tweede ronde. Mike de Decker, de enige Belg op dit toernooi, treft daarna Andrew Gilding.

De laatste wedstrijd van de middag gaat tussen Gian van Veen en Brendan Dolan. Voor Van Veen is het een belangrijk toernooi. De Nederlander kan zich nog kwalificeren voor de World Grand Prix en zal minimaal de derde ronde moeten halen in Boedapest om concurrent Ricardo Pietreczko voorbij te steken.

Waar kan ik de Hungarian Darts Trophy live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de Hungarian Darts Trophy voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de Hungarian Darts Trophy sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Hungarian Darts Trophy 2023

Vrijdag 22 september

Eerste ronde

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Joe Murnan v Jermaine Wattimena

Vladimir Andersen v Anton Ostlund

Sebastian Bialecki v Mihaly Vida

Madars Razma v Scott Waites

Andy Boulton v Scott Mitchell

Scott Williams v Richard Veenstra

Mike De Decker v Andrew Gilding

Gian van Veen v Brendan Dolan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen