Mogelijk slechts twee in plaats van drie vrouwen op WK Darts

De PDC maakte onlangs bekend dat spelers die in december deelnemen aan het WK Darts in Alexandra Palace, niet eerder die maand mogen deelnemen aan het WDF-wereldkampioenschap op Lakeside.

Voor spelers die geen PDC Tour Card hebben is het via diverse wegen mogelijk om zich voor beide toernooien te plaatsen. Dit geldt op dit moment voor Luke Littler, Berry van Peer en Beau Greaves.

De eerste twee namen kiezen ervoor om deel te nemen in Ally Pally, terwijl de keuze van Greaves nog niet bekend is. Indien Greaves ervoor kiest om op Lakeside mee te doen, doen er dit jaar slechts twee dames mee aan het WK Darts van de PDC.

Bij de kwalificatiecriteria voor het WK Darts zijn er drie plekken ingeruimd voor vrouwen. De winnares van de Women's World Matchplay krijgt een uitnodiging, evenals de twee beste speelsters van de PDC Women's Series 2023.

Greaves heeft de Women's World Matchplay gewonnen en is momenteel met afstand koploper op de Women's Series Order of Merit. Indien Greaves 'gewoon' meedoet in Alexandra Palace, worden de plekken voor het WK Darts via de Women's Series gegeven aan de nummers twee en drie op de ranglijst.

De kwalificatieplek van de Women's World Matchplay kan echter niet doorgeschoven worden indien Greaves besluit om niet mee te doen aan het WK Darts van de PDC, zo laat PDC-bestuurder Matt Porter desgevraagd weten aan Online Darts.

Het gevolg is dan dat er dus slechts twee vrouwen meedoen in Alexandra Palace; de nummers twee en drie op de Women's Series Order of Merit. In dat geval wordt er een extra plek voor het WK Darts verdeeld tijdens het kwalificatietoernooi voor PDC Tour Card-houders op 27 november.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen