Porter legt uit waarom spelers moeten kiezen tussen Lakeside of Alexandra Palace: ''Deze beslissing is in het belang van de PDC''

Er is veel te doen geweest over de beslissing van de PDC waardoor Luke Littler, Berry van Peer en Beau Greaves, een keuze moeten maken tussen deelname aan het WDF-wereldkampioenschap of het WK Darts van de PDC. Matt Porter, algemeen directeur bij de PDC, heeft uitgelegd waarom de bond tot dit besluit is gekomen.

"Het is duidelijk dat de WDF de beslissing heeft genomen om hun wereldkampioenschap te verplaatsen begin december, waardoor het evenement voor de start van ons toernooi komt. Dat heeft de dynamiek duidelijk veranderd. Het is duidelijk dat het tweede evenement altijd de beslissing moet nemen. We zijn nog nooit het tweede evenement geweest," zegt Porter in gesprek met Online Darts.

"Er moet een punt komen waarop je een beslissing moet nemen die in het belang van de organisatie is. Dat heeft te maken met alles wat we de afgelopen 30 jaar hebben geprobeerd op te bouwen, het feit dat geen enkele sport er baat bij heeft om meer dan één wereldkampioen te hebben en het feit dat we sterk geloven in integratie tussen het mannendarts en vrouwendarts op topniveau. Uiteindelijk hebben we een beslissing genomen die in het belang is van de PDC en ik denk niet dat er een speler zal zijn die het daar niet mee eens is."

"Ze kunnen denken dat het geen beslissing is die in het belang is van hen als individu, afhankelijk van hun omstandigheden, maar we moeten de investering en de moeite die we hebben gestoken in het opbouwen van het WK Darts bij de PDC beschermen," vervolgt hij.

Dat heeft dus onder meer gevolgen voor Greaves. Insiders vermoeden dat zij, in tegenstelling tot Littler en Van Peer, gaat kiezen voor deelname op Lakeside.

"Het zou niet de beslissing zijn die ik zou nemen als ik haar was'', zegt Porter hierover. ''Maar dat wil niet zeggen dat het voor haar de verkeerde beslissing is. Het is een moeilijke beslissing, zoals ik al zei, iedereen moet doen wat hij of zij moet doen. We investeren veel geld in vrouwendarts met bijvoorbeeld de Women's Series. Het prijzengeld is aanzienlijk. We hebben een Women's World Matchplay en er zijn kwalificatieplekken te verdienen voor de Grand Slam of Darts en het WK Darts. Als vrouwenspeelster zou je dat moeten ondersteunen. Soms kan het geen kwaad om naar het grotere plaatje te kijken.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen