PDC deelt informatie over internationale kwalificatietoernooien voor WK Darts; Nederlandse darters krijgen in november kans op WK-plaatsing

De PDC heeft een lijst gepubliceerd met daarop alle internationale kwalificatietoernooien voor het WK Darts. In de maanden september, oktober en november worden voor internationale darters diverse kwalificatie-momenten organiseerd.

Het eerstvolgende WK-kwalificatietoernooi is aankomend weekend al. Van 22 tot en met 24 september krijgen Afrikaanse darters in Zuid-Afrika de kans om een plek te bemachtigen op het podium van Alexandra Palace.

Begin oktober is de PDC Asian Championship, waar de twee finalisten en de beste Japanse darter een uitnodiging krijgen voor het WK Darts. In oktober wordt ook duidelijk wie zich via de DPNZ-ranking (Nieuw-Zeeland), Oceanic Masters (voor darters uit Australië en Nieuw-Zeeland), Indian Qualifier en Latin America & Caribbean Tour (voor darters in Latijns-Amerika) plaatsen voor het WK Darts.

Tevens zijn in oktober de laatste toernooien van de PDC Women's Series en Challenge Tour. Via deze wegen zijn telkens twee startplekken voor het WK Darts te verdienen. In november is de PDC Europe Super League, waar Duitse darters de kans krijgen om zich te plaatsen voor het belangrijkste toernooi van het jaar.

In november zijn ook de West Europe Qualifier en de East Europe Qualifier. Nederlandse darters kunnen op zaterdag 18 november in Kalkar (Duitsland) een gooi doen naar kwalificatie voor het WK Darts. Bij dit toernooi ligt één startbewijs klaar.

Traditioneel is het laatste kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders. Deze vindt plaats op maandag 27 november. Hierbij zijn drie startplekken voor het WK Darts te verdelen. Normaliter zijn dit er twee, maar omdat Luke Littler en Gian van Veen (finalisten van het jeugdwereldkampioenschap) zich al hebben geplaatst voor het wereldkampioenschap, wordt er één startplek toegevoegd aan de zogeheten Tour Card Holder Qualifier.

Lees meer over:
PDC WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen