Speelschema WK Darts: Deze spelers komen vrijdagmiddag in actie

De line-up van vrijdagmiddag op het WK Darts is wellicht niet de meest aasprekende van het toernooi, maar het heeft wel potentie voor enkele spannende wedstrijden.

Het is bovendien ook een internationale line-up. Er komen namelijk spelers uit Noord-Ierland, Nieuw-Zeeland, Litouwen, China, Engeland en Ierland in actie.

De sessie wordt geopend met een duel tussen Mickey Mansell en Haupai Puha. De ervaren Mansell maakt zijn zesde opwachting op het WK Darts, maar heeft voorlopig geen goede herinneringen aan Alexandra Palace. Bij zijn voorgaande vijf deelnames won hij in totaal slechts één set. Puha maakt zijn debuut op dit toernooi.

Chengan Liu is voor het eerst in vijftien jaar weer te bewonderen op het wereldkampioenschap. Tijdens de editie van 2006 verloor hij in de eerste ronde van John Part, pas nu is de Chinees er weer bij. Hij kruist de degens met Darius Labanauskas, de kwartfinalist van vorig jaar.

Net als Liu deed ook Wayne Jones mee aan het WK Darts 2006. The Wanderer haalde toen de halve eindstrijd, zijn beste resultaat op een WK. Dat was destijds zijn vierde WK-deelname en Jones gaat nu tegen Ciaran Teehan zijn vijftiende opwachting maken. Overigens won Jones negen jaar geleden voor het laatst een WK-wedstrijd.

De laatste partij van de middag gaat tussen Jamie Hughes en Adam Hunt. Voor Hughes, de nummer 28 van de plaatsingslijst, wordt dit pas zijn tweede WK. Vorig jaar werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld door Zoran Lerchbacher. Nu staat hij als geplaatste speler al in de tweede ronde, maar hij neemt het op tegen de in vorm verkerende Hunt. Laatstgenoemde overleefde knap de poulefase tijdens de Grand Slam of Darts in november en boekte eerder deze week een zwaar bevochten overwinning op Lisa Ashton. De twee voorgaande onderlinge ontmoetingen werden wel allebei gewonnen door Hughes.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Vrijdag 18 december

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

13:10 Mickey Mansell v Haupai Puha (R1)

14:10 Darius Labanauskas v Chengan Liu (R1)

15:10 Wayne Jones v Ciaran Teehan (R1)

16:10 Jamie Hughes v Adam Hunt (R2)

Speelschema WK Darts: Deze spelers komen vrijdagmiddag in actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties