Speelschema WK Darts: Van Duijvenbode strijdt woensdagavond tegen Price voor plek in kwartfinales

Indien geen coronabesmetting roet in het eten gooit, worden er woensdagavond drie duels gespeeld op het WK Darts. Allereerst de laatste wedstrijd uit de derde ronde, waarna de eerste twee partijen van de vierde ronde op het programma staan. Onder meer Dirk van Duijvenbode komt dan in actie tegen regerend wereldkampioen Gerwyn Price.

Maar allereerst strijden Gary Anderson en Ian White voor het laatste plekje bij de laatste zestien op het WK Darts. Beide spelers hebben behoorlijk lang op deze match moeten wachten. Anderson speelde zijn eerste duel op 16 december, toen hij met 3-1 in sets zegevierde tegen Adrian Lewis. Twee dagen later maakte White zijn opwachting en hij versloeg Chris Landman met 3-1.

De kraker van de avond is wellicht de clash tussen Price en Van Duijvenbode, een herhaling van de World Grand Prix-finale uit 2020. Dat bleek het grote doorbraakmoment van de Nederlander te zijn geweest, al werd deze finale wel gewonnen door Price.

In aanloop naar de aanstaande confrontatie was het wel spannend of het duel door zou gaan. Van Duijvenbode had op kerstavond gedineerd met Michael van Gerwen en Vincent van der Voort en deze twee spelers werden in de afgelopen dagen positief getest op Covid-19. Er werd gevreesd voor het lot van Aubergenius, maar gelukkig kwam woensdagmiddag het verlossende woord; Van Duijvenbode heeft opnieuw negatief getest.

Ook de laatste wedstrijd van de avond is een heerlijk affiche: Jonny Clayton tegen Michael Smith. Clayton gooide dit toernooi al tweemaal een gemiddelde van ruim boven de honderd, terwijl Smith het hoogste wedstrijdgemiddelde van het WK Darts 2022 op zijn naam heeft staan. Bullyboy won in de tweede ronde met 3-0 van Ron Meulenkamp dankzij een gemiddelde van ruim 106. Weten beide spelers hun vorm van hun eerdere wedstrijden te halen, dan zou dit zomaar één van de mooiste duels van het toernooi kunnen worden.

Speelschema WK Darts 2022

Woensdag 29 december

Avondsessie (20:00 uur)

Derde ronde

Gary Anderson v Ian White​

Vierde ronde

Gerwyn Price v Dirk van Duijvenbode

Jonny Clayton v Michael Smith

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties